DESNIČARI ZAHTEVAJU IZLAZAK NEMAČKE IZ EU: Najveća opoziciona stranka najavila bitku za slom evropskog bloka!

Autor: Tanjug, Republika

Svet

11.04.2021

08:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najveća opoziciona stranka, desničarska Alternativa za Nemačku (AfD), želi da Nemačka izađe iz EU, ali šef stranke ne podržava takav pristup.

RepublikaFoto: commons.wikimedia.org/Robin Krahl
Jerg Mojten

Na skupštini stranke u Drezdenu jasnom većinom usvojen je zahtev članstva da se promeni izborni progam stranke za predstojeće parlamentarne izbore u Nemačkoj i da se u njega unese zalaganje za izlazak iz EU.

U dugoj debati, protiv zalaganja za istupanje Nemačke iz EU izjasnio se i šef AfD Jerg Mojten, koji je poslanik u Evropskom parlamentu.

Mojten se, umesto toga, zalagao za stvaranje alijanse unutar EU sa drugim strankama.

On je upozorio da AfD neće uspeti ako se izjasni za istupanje iz EU i istakao da bi bilo pametnije sarađivati sa drugim strankama.

U prihvaćenom zahtevu stoji: "Smatramo potrebnim istupanje Nemačke iz EU i osnivanje nove evropske privredne zajednice i zajednice interesa".

U prvobitnom programu je istupanje iz EU pominjano samo kao opcija, i to u slučaju ako koncept AfD ne bude prihvatljiv za Uniju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Ranko

11.04.2021 08:36

Ako oni istupe EU se rastura.