SER Endi Marej

Autor:

Sport

16.05.2019

17:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Britanski teniser Endi Mari i zvanično je odlikovan titulom britanskog viteza u Bakingemskoj palati.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
SER Endi Marej

Trostruki Grend slem šampion je titulu Sera dobio 2016. godine, nakon što je osvojio drugu titulu na Vimbldonu, kao i drugi zlato na Olimpijskim igrama.

Ser Endi Mari je rekao da je izuzetno počastvovan dobijanjem ove nagrade.

- Bio je ovo veoma lep dan koji sam proveo sa svojom porodicom. Želeo sam da dovedem decu na ovu ceremoniju, ali su premlada. Pokazaću im medalju kada dođem kući - izjavio je Mari.

Kako su preneli britanski mediji, Mari planira da okonča tenisku karijeru posle ovogodišnjeg Vimbldona, zbog velikih problema sa povredom kuka.

Ipak, postoje šanse i da Mari uopšte ne nastupi ove godine u Londonu, ali i da nastavi karijeru i posle Vimbldona. Njegova majka Džudi Mari izjavila je kako je njen sin "oprezno optimističan" po povratku na teren.

Ser Endi, ujedno i britanski ambasador u UNICEF-u, dobio je viteštvo zbog njegovih zalaganja u tenisu, ali i radu u dobrotvorne svrhe.

Pored Marija titulom britanskog viteza odlikovan je i Filip Pulman, zbog svog doprinosa književnosti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading