MLADE NADE SRPSKOG BOKSA: Ćirković i Aličić - "Zlatna rukavica" podstrek za nove medalje!

Autor:

Sport

22.02.2021

17:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Šampioni omladinske bokserske "Zlatne rukavice" Sara Ćirković i Semiz Pinja Aličić izjavili su da su presrećni zbog osvajanja prestižnog trofeja, koji im je, kako priznaju, veliki podstrek uoči izazova u nastavku sezone.

RepublikaFoto: Tanjug
Sara Ćirković

Ćirković, evropska juniorska vicešampionka, u finalu je savladala koleginicu iz reprezentacije Anđelu Ilić.

- Srećna sam što sam osvojila "Zlatnu rukavicu". Meč sa drugaricom iz reprezentacije u finalu nije bio meč velikog intenziteta. Družimo se i van ringa, stalno smo i na pripremama zajedno- rekla je Tanjugu talentovana bokserka iz Republike Srpske.

RepublikaFoto: Tanjug

Sara živi u Bratuncu, ide u Srednju medicinsku školu u Srebrenici, a trenira u Zvorniku, gde je član BK "Obilić".


- Uspevam da uskladim obaveze, ostane nešto vremena i za mene. Sada mi slede pripreme za Evropski šampionat u Budvi. Nažalost, nisam mogla da nastupim na Svetskom prvenstvu jer moje godište nije obuhvaćeno, ali biće prilike- istakla je Ćirković.

Aličić, juniorski prvak Evrope iz 2020. godine, velika nada srpskog boksa, u finalu je pobedio predstavnika Rumunije Kristinela Mazarenua.
RepublikaFoto: Tanjug
Semiz Pinja Aličić

- Boksovao sam od četvrtfinala, pobedio sam prvo predstavnika Bosne i Hercegovine, potom u polufinalu Rumuna i u finalu takođe Rumuna, vicešampiona Evrope. Odlično smo se pripremali sa selektorom Durungom Vasiljejvićem u Banji Kovinjači, potom smo uoči "Zlatne rukavice" imali pripreme 10 dana sa reprezentacijama BiH, Slovenije i Makedonije. Spremili smo se dobro, pokazali smo formu, koju je potrebno još da podignemo jer je cilj najsjajnija medalja na Svetskom prvenstvu- poručio je Aličić, takođe i veliki adut Loznice u ligaškom takmičenju.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading