SRBIJA U PROBLEMU: Bez POLA TIMA u pohod na Olimpijske igre!

Autor:

Sport

22.12.2020

20:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zamenik prvog čoveka NBA lige Adama Silvera Mark Tejtum ponovo je govorio o mogućnosti da NBA igrači nastupe na Olimpijskim igrama 2021. godine, kao i na kvalifikacionim turnirima za to takmičenje i doneo je loše vesti za reprezentaciju Srbije.

RepublikaFoto: Starsport/Xinhua News Agency
Nikola Jokić

Tejtum je istakao da je bilo razgovora sa generalnim sekretarom FIBA Andreasom Zagklisom kako bi se omogućilo da najveće zvezde nastupe na Olimpijskim igrama. 

- Andreas i ja razgovaramo na nedeljnom nivou već osam ili devet meseci otkako je počela pandemija virusa korona. U vrlo smo bliskom kontaktu, pričali smo sa Međunarodnim olimpijskim komitetom takođe. Naša sezona se završava pre Olimpijskih igara, a FIBA je zapravo pomerila kvalifikacione turnire u saradnji sa MOK-om kako bi došlo do dogovora sa nama i kako bi igrači iz NBA mogli tu da učestvuju- rekao je Tejtum. 

NBA plej-of ove sezone počinje 22. maja, a kvalifikacije za Olimpijske igre počinju 29. juna. To bi moglo da znači da će igrači čiji timovi odu daleko u plejo-fu propustiti kvalifikacije. Što se tiče Srbije to je svakako Nikola Jokić, a i timovi Bogdana Bogdanovića, Bobana Marjanovića i Nemanje Bjelice ciljaju na plejof. 

RepublikaFoto: Starsport/Xinhua News Agency
Bogdan Bogdanović

- Naša regularna sezona se završava u maju, pa će skoro polovini timova do tada biti gotova sezona. Njihovi igrači će moći da igraju u kvalifikacijama. Biće nekih igrača koji će biti sa NBA timovima tokom kvalifikacija- rekao je Tejtum. 

 

 

 

Srbija je izgleda u problemu. Jokić će skoro sigurno igrati plej-of, kao i Boban Marjanović sa Dalasom. Bogdan Bogdanović i Nemanja Bjelica imaju šansu za plasman u drugu fazu NBA sezone, a to je već skoro čitava petorka. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading