Nedović posle MVP titule: KOMPAKTNA SMO DRUŽINA, ZVEZDICE IZNAD GRBA NAS OBAVEZUJU DA GRIZEMO!

Autor:

Sport

26.10.2020

15:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpskim košarkašima kao da je prijala pauza prouzrokovana koronavirusom, kada se uzme u obzir koliko njih igra na nivou najboljih u Evropi.

RepublikaFoto: Euroleague.net
Nemanja Nedović

Jedan od njih, MVP prošlog kola Evrolige i košarkaš Panatinaikosa Nemanja Nedović, besprekorno se uklopio u sastav i tome pripisuje individualni uspeh koji je ostvario.

- Možda je na zvaničnom početku sezone moglo da bude bolje... Sam sam sebi stavio pritisak na leđa dobrim izdanjima u predsezoni. Ali, mislim da sam se oslobodio toga. Nemam kome da se dokazujem. Celo leto sam radio na sebi. Sve ide u dobrom smeru - optimističan je na startu razgovora bio Nedović, koji je potom nastavio o tome šta znači nositi dres sa toliko uspeha na evropskoj sceni.

- Broj zvezdica iznad grba koje označavaju evropske titule dovoljno govore o veličini kluba i, naravno, obavezuju, ali i daju vam motiv. Može neko da polemiše da li smo talentovaniji od nekih drugih ekipa, ali smo pokazali da smo kompaktna družina, sposobna sa svakim da se nosi - siguran je bivši košarkaš Golden Stejta.

 

Podsećamo, Nedović je protiv Fenerbahčea ubacio 28 poena, pogodivši 7-12 za tri, čime je zaradio trofej MVP igrača kola.

PAO se tom pobedom vratio "na nulu" u Evroligi, pa posle četiri kola imaju skor 2-2.

Prosečan skor gotovo je neobjašnjiv kada se pogleda igra na terenu, a dosta zasluge za to reprezentativac Srbije daje Jorgosu Vovurasu, "ruki" treneru koj je preuzeo klub ovog leta.

- Ne pričam samo iz svog ugla, jer mi je dao veliku slobodu, već gledam iz timskog. Odličan je trener. To sa strane može neko da primeti, recimo, posle tajm-auta i ostalih prekida, kada imamo izuzetno visok procenat uspešnih napada. Mnogo je upijao od Pitina (prošlogodišnjeg trenera PAO i legemdarnog američkog stručnjaka). Zaista uživamo u igri - objasnio je svojevremeni 30. pik na NBA draftu.

RepublikaFoto: Starsport
Nedović je svojevremeno bio 30. pik na NBA draftu, a sada je i MVP 4. kola Evrolige

Jedino što Nemanji i njegovim klupskim drugovima, ali i ostalim igračima širom Evrope smeta, jesu prazne tribine nau većini hala.

- Nažalost, tako je. Krivo mi je. Ponekad se osećaj velikih utakmica izgubi u svoj toj tišini. Najviše, uz nas su pogođeni Zvezda, Fenerbahče, Makabi... koji imaju značajnu pomoć s tribina. Pogoršava se situacija u celom svetu. Nadam se, pre svega zbog zdravlja ljudi, da će pandemija da stane, pa da se polako i gledaoci vrate na tribine i da zajedno uživamo - dodao je on.

Tokom okršaja Fenera i Panatinaikosa imao je priliku i da razmeni par reči sa selektorom Srbije Kokoškovim, skim je pričao o predstojećem kvalifikacionom turniru za Tokio.

- Popričali smo, naravno. Ipak, sve je to daleko, zbog već pomenutih zdravstvenih uslova. Niko ništa konkretnije ne može da vam kaže iako postoji određeni raspored. Samo da prođe pandemija... - zaključio je Nemanja Nedović sa nadom u glasu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading