Pavićević o duelu sa Zvezdom: Dolazi nam najskuplji tim u istoriji ABA lige, ali...

Autor:

Sport

07.02.2020

10:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaška groznica trese Bar – u ponedeljak košarkaši Mornara će sa početkom u 18 časova odmeriti snage sa Crvenom zvezdom, a meč je od vitalnog značaja kada je reč o plasmanu u polufinale plej-ofa ABA lige.

RepublikaFoto: ABA liga
Mihailo Pavićević

Izabranici Mihaila Pavićevića silno motivisani čekaju meč o kojem su maštali i koji su želeli na početku sezone kada su najavili da žele da se bore za plasman u doigravanje za titulu, da žele da se bore za osvajanje trofeja u Crnoj Gori.

Već sada je jasno da će dvorana “Topolica“ biti ispunjena do poslednjeg mesta.


- Očekujem zaista istinski spektakl. Dvorana će biti puna, utakmica je od velikog značaja, a nemam nikakvu dilemu da će atmosfera kao i uvek u Baru biti prava sportska. Igramo protiv najskupljeg tima u istoriji ABA lige. Kako protiv Zvezde? Jako teško, ako naš rival bude odigrao na vrhunskom nivou. Međutim, tokom sezone Zvezda je imala dosta oscilacija, doživela je dosta poraza u regionalnom takmičenju. Sada je situacija promenjena jer su košarkaški Zvezde i stručni štab u izjavama naglasili da im je prioritet ABA liga. U duelu koji sledi mnogo toga je u rukama Crvene zvezde, ali pitamo se i mi. Nastojaćemo da pružimo maksimum, pa čak i više od toga. Nastojaćemo da budemo konkurentni i da na krilima navijača, na krilima velikog motiva koji imamo, pokušamo da stignemo do pobede. Nama je do kraja sezone svaka utakmica finale, a ime rivala nam nije bitno, jer ako želimo, a želimo da stignemo do polufinala jedine opcije su pobede - naglasio je Mihailo Pavićević i nastavio:

- Da li bi umor Zvezde mogao da bude naš adut? Ne. Igramo protiv najskupljeg tima u istoriji ABA lige koji na svakoj poziciji ima dva ili tri izuzetno kvalitetna igrača. Ekipa je projektovana da se bori za plasman među osam u Evroligi i da osvoji ABA ligu. Očekuje nas jako težak posao, Zvezda je na papiru favorit, ali draž sporta je baš u tome što favoriti ne pobeđuju uvek. Ljudski i sportski je nadati se da možemo da stignemo do zlata vrednog trijumfa.


Na pitanje kakav je zdravstveni bilten jer je Mornar morao zbog povreda morao da odmara Dereka Nidama, Džejkoba Pulena, Lensa Herisa, Uroša Lukovića, Milka Bjelicu i Seada Šehovića, a upravo zbog toga, kao i zbog želje da se stigne do polufinala ABA lige, angažovani su Azjeja Vajthed i Dario Hant, trener Mornara je rekao:

- Lekarski tim je odradio sjajan posao. Ostalo je još nekoliko dana do utakmice. Biće to dovoljno vremena da se pripremimo i u kompletnom sastavu izađemo na megdan Zvezdi. Ponavljam još jednom, igramo protiv izuzetno kvalitetnog i izuzetno skupog tima. Igramo protiv ekipe koji poseduje veliki kvalitet, ali ni mi nismo bez aduta, ni mi nismo slučajno došli u situaciju da se borimo za polufinale plej-ofa, naprotiv. Hrabro i odvažno izlazimo na megdan Zvezdi, a želja svih nas u klubu, kao i navijača od kojih očekujem podršku kao nikada do sada je pobeda.

Utakmica između Mornara i Crvene zvezde igra se u ponedeljak 10. februara sa početkom u 18 časova. Crveno-beli su treći na tabeli sa skorom 12-6, a slede Cedevita Olimpija, Mornar i Primorska sa 11-7.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading