Kapitenske reči Novice Veličkovića: Hvala navijačima za punu Arenu, euforija nema, nama tek predstoje važni mečevi!

Autor:

Sport

08.01.2020

22:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kapiten košarkaša Partizana Novica Veličković rekao je da mu je posebno drago što je Arena u pobedi nad Virtusom 99:81 bila puna. Partizan je u prvoj utakmici grupe E ubedljivo slavio furioznom drugom četvrtinom i trojkama Korija Voldena i Markusa Pejdža i poenima Nemanje Gordića.

RepublikaFoto: Starsport
Novica Veličković

Dobar štimung je sa deset poena dao i sam Veličković na početku utakmice.

- Lepo je čuti i pozvao bih naravno. Nama je bitna utakmica u subotu i pozvao bih ljude da opet dođu i napune Arenu. Cedevita nas je tamo dobila velikom razlikom i to treba da dobijemo i jurimo prvo mesto u ABA ligi. Neće biti lako, jer je ovo bila energetski iscrpljujuća utakmica i treba nam da dođu i poguraju nas - rekao je Veličković posle meča.

On ne pridaje značaj razlici kojom je meč dobijen, jer smatra da ima dovoljno godina i iskustva da zna kako za euforiju još nema mesta.

- Mislim da svaki zreo igrač ne treba ni da gleda na ovo kao na euforiju, a publika da bude šesti igrač, ali sad da se diže euforija što smo dobili Virtus...Mislim da je glupo. Velika pobeda za nas, ali imamo i Darušafaku i Trento. Prošle godine smo jednim porazom ostali bez Top 8. Tek je sredina sezone, još nije počela borba za trofeje, to imam da kažem - kazao je Veličković.

Kapiten konstatuje da dugo nije igrao u punoj Areni, a na pitanje da li je očekivao 62 postignuta poena u prvom poluvremenu, kaže da nije.

- NIko ne očekuje to, ali sa dosta energije i hrabrosti, šutevi su uzimani odlučno, tako da je to to - kaže Veličković, koji je na kraju imao i srdačan zagrljaj sa najboljim igračem Virtusa, Milošom Teodosićem.

- On i ja smo prijatelji stvarno, znamo se od desete, jedanaeste godine. Rekao sam i pre utakmice, jedan od najdužih saigrača koje sam u karijeri imao generacijski. Drago mi je da se vratio u Evropu i da igra na nivou na kom igra. Sigurno poslednjih deset godina najbolji plej u Evropi, košarku oseća i to se retko rađa. Ljudi treba da uživaju u njegovim igrama. Ne znam još koliko će da igra, ali treba da uživaju. Mnogo je teško čuvati ga i pročitati šta želi, uspeli smo danas da ga zaustavimo i zasluženo pobedili - zaključio je Veličković.

RepublikaFoto: Starsport
Prijatelji nasmejani u zagrljaju

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading