Popovič ukazao na još jednog favorita za Mundobasket: Gladni su...

Autor:

Sport

21.08.2019

08:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Amerika i Australija će igrati 22. i 24. dve prijateljske utakmice u Melburnu uoči Svetskog prvenstva u Kini. Pred te utakmice selektor Sjedinjenih Država Greg Popovič imao je samo reči hvale o protivniku.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Greg Popovič

– Bez sumnje oni su tim koji može da osvoji titulu. Ne pričam to samo zato što sam ovde, to je činjenica. Blizu su već nekoliko godina i gladni su. Talentovani su. Trener Lemanis radi dobar posao i oni su tim i imaju zajedništvo. Znaju šta rade. Žestoki su i imaju fizikalije koje idu uz to. Mislim da su među najozbiljnijim kandidatima bez sumnje- rekao je Greg Popovič.

Iako je Amerika dosta oslabljena usled brojnih otkaza najvećih zvezda u reprezentaciji, i Australija na Svetskom prvenstvu igra bez NBA zvezde Bena Simonsa.

Popovič je istakao važnost pripremnih utakmica, jer igrači nisu često u prilici da igraju zajedno.

–Te utakmice mnogo znače, svi timovi samo žele da budu bolji. Siguran sam da svi timovi gledaju snimke i da pokušavaju da učine da njihovi momci shvate kako treba da igraju. Ko će biti starter? Te stvari se same reše. Međutim i dok turnir traje, pokušavaš da napreduješ- poručio je Popovič.

Amerikanci će osim sa Australijancima igrati i sa Kanađanima, a Svetsko prvenstvo počinju 1. septembra utakmicom protiv Češke. U njihovoj grupi su još Japan i Turska.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading