Sedmi Hrvat u NBA ligi!

Autor:

Sport

28.06.2019

10:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hrvatska će uskoro dobiti i sedmog košarkaša u NBA ligi! Posle Bojana Bogdanovića, Darija Šarića, Dragana Bendera, Ivice Zupca, Marija Hezonje i Anta Žižića, u najjaču košarkašku ligu sveta odlazi i Luka Šamanić.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Luka Šamanić

Momak koji je na ovogodišnjem draftu izabran kao 19. pik prve runde preseliće se i definitivno u San Antonio, gde će pokušati da se izbori za svoje mesto u prvom timu. 

Ova informacija stiže pravo iz sedišta Olimpije Cedevite, u kojoj je Šamanić igrao tokom prošle sezone.

- Proveo sam lepo vreme u Ljubljani. Tokom prošle godine sam naučio mnogo toga, što od saigrača, što od trenera. Želim svima u klubu sve najbolje u daljoj karijeri - izjavio je Šamanić.

Još nije poznato kakvu će formulu imati Šamanićeva saradnja s Sparsima, ali verovatno je da će imati dvosmerni ugovor i da će povremeno biti član Ostin Sparsa, filijale iz Razvojne lige. Nezvanično, cilj je da Šamanić radi s trenerima iz razvojnog tima kako bi u predstojećoj sezoni, a kasnije u budućnosti mogao da bude igrač rotacije.

Šamanić je u prošloj sezoni odigrao 49 utakmica kroz tri takmičenja – u FIBA Ligi šampiona, ABA ligi i slovenačkom prvenstvu. Beležio je prosečno osam poena i pet skokova u takmičenju pod okriljem Svetske košarkaške organizacije, a šest poena i četiri uhvaćene lopte u ABA ligi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading