EVROLIGA: Micić izbacio Micova iz trke za plej-of, Kalates ispisao ISTORIJU, Žalgiris srušio Real za plasman u TOP 8!

Autor:

Sport

04.04.2019

19:54 >> 21:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Anadolu Efesa i CSKA zabeležili su pobede nad Armanijem, odnosno Baskonijom, uprkos činjenici da su već odavno obezbedili plasman u plej-of. Međutim, veče je u potpunosti obeležio Nik Kalates.

RepublikaFoto: isnatgram.com/ncalathes

Duel CSKA i Baskonije pripao je domaćima 82:78, ali će španski tim uprkos tome igrati u plej-ofu zbog pomenutog poraza Armanija.

Baskonija je trenutno šesta sa 15-15 i ispod osmog mesta ne može da padne čak i u slučaju trijumfa osmoplasiranog Žalgirisa (14-15), 10. Makabija (14-15) i 11. Olimpijakosa (14-15). Razlog je taj što Baskijci imaju bolji međusobni skor i od litvanskog i od izraelskog tima.

Vil Klajburn sa 16 i Kori Higins sa 14 poena vodili su Armejce, koji ligaški deo završavaju kao drugi sa 24-6, dok je kod gostiju Marselinjo Uertas imao 17, a Vensan Poarije i Ševon Šilds po 12.

 


Duel u Istanbulu protekao je u pravoj rezultatskoj klackalici. Gosti su tokom treće deonice imali dvocifrenu prednost u nekoliko navrata, najveća je iznosila +13 (61:48), ali je Anadolu već do kraja tog kvartala preokrenuo (74:69). Od tog trenutka tim Ergina Atamana nije ispustio prednost, Armani je najbliži preokretu bio u finišu na 90:88, ali je Efes odbio taj napad.

 

Fantastični Vasilije Micić je bio najbolji kod pobednika sa 18 poena i 8 asistencija. Krunoslav Simon, Tibor Plajs i Rodrig Bobua dodali su po 14 poena.

 

Za Armani, Majk Džemjs je upisao 17 poena, Nemanja Nedović 16, a Vladimir Micov i Mindaugas Kuzminskas po 14.

Panatineikos se mučio sa ekipom Budućnosti u prvom poluvremenu, međutim u drugom delu igre izabranici Rika Pitina su pojačali ritam i slomili otpor aktuelnog šampiona ABA lige. Jasmin Repeša je podelio minutažu zbog činjenice da njegova ekipa igra utakmicu sezone u nedelju u Zagrebu protiv Cedevite.

U domaćoj ekipi briljirao je Nik Kalates. Grčki plejmejker je uradio nešto što nije viđeno 12 godina u Evroligi, pošto je ostvario tripl-dabl! Imao je učinak od 11 poena, 18 asistencija i 11 skokova.

 

 

 

Pratili su ga Džejms Gist sa 23 poena, odnosno Dešon Tomas sa 17 poena. Kod Budućnosti najefikasniji je bio Goga Bitadze sa 16 poena, dok je Noris Kol ostvario učinak od 14 poena, 7 asistencija i 6 skokova. Po 10 poena postigli su Erl Klark i Nemanja Gordić.

Na dvocifrenoj razlici Žalgiris je držao Real Madrid u većem delu treće četvrtine, najveći plus bio je +16 (61:45), ali su se Madriđani postepeno vraćali i uneli neizvesnost u meč.

 

 

Žalgiris je, ipak, u finišu zadržao koncentraciju i preko sjajnog Brendona Dejvisa, koji je upisao 27 poena i 10 skokova, došao do trijumfa.

PAROVI ČETVRTFINALA:

Fenerbahče - Žalgiris
CSKA - Baskonija
Real Madrid - Panatinaikos
Anadolu Efes - Barselona 


• Četvrtfinalne serije se igraju na tri pobede.
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading