UEFA pamti, VOŠA DOBILA KAZNU!

Autor:

Sport

16.04.2018

19:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Evropska fudbalska federacija (UEFA) kaznila je FK Vojvodina sa 215.000 evra, što je iznos koji je predviđen za sve klubove koji učestvuju u prvom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope.

RepublikaFoto: Starsport
"Lale" će morati da plate kaznu zbog dugovanja

UEFA je otkrila neke greške u poslovanju tokom prethodne kalendarske godine, zbog čega su odlučili da novosadskom klubu odrežu kaznu u pomenutom novčanom iznosu.

UEFA je poručila Novosađanima da je kao olakšavajuća okolnost uzeta činjenica da Vojvodina nije lagala istražitelje iz Niona, nego je svu potrebnu dokumentaciju blagovremeno dostavila zvaničnicima UEFA.

Navodi se dug od 632.000 evra zaključno sa majom 2017. godine - od toga 535.000 evra prema zaposlenima, a dodatnih 97.000 evra na ime poreza državi - dok se na kraju sve svodi na neisplaćenih 172.000 evra. Međutim, dok se došlo do te sume, Vojvodina je na osnovu licence FSS-a igrala Ligu Evrope, a to nije smela, jer iako je vratila glavnicu duga (piše se o 390.000) nije regulisao tih 172.000 evra.

Za razliku od nekih ranijih slučajeva, UEFA ipak navodi da ovde ne postoji odgovornost srpskog saveza.

Navedeno je kako je UEFA 19. septembra tražila od FSS objašnjenje zašto Vojvodina nije vratila dugove, a Savez je naveo kako postoje određena kašnjenja, ali da je klub garantovao da se propusti neće ponoviti. Klub se branio rečima da se menadžment kluba često menjao i da su dugovi uobičajena praksa u poslovanju u Srbiji, gde se obaveze plaćaju u proseku posle 139 dana.

Vojvodina je veći deo duga i vratila, pomenuth 172.000 evra nije na vreme i kažnenja je sa 215.000 evra. Što praktično ne mora da plaća, jer je toliko zaradila učešćem u prvom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope, pa za nju nema nagrade UEFA.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading