DRAMA U VELIKOM FINALU: PSŽ posle lude penal serije do osvajanja Kupa!

Autor:

Sport

31.07.2020

22:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Paris Sen Žermena osvojili su Liga kup pošto su posle penala bili bolji od Liona.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Duel Džejsona Denajera i Nejmara

Posle devedeset minuta igre nije bilo pobednika, a ni golova, mreže su mirovale i u produžecima, te su jedaneasterci odlučili ko će podići trofej.

U penal seriji tragičar Liona bio je Traore, dok je heroj Parižana Pablo Sarabija koji je realizovao odlučujući jedaneasterac.

Utakmica je otvorena u dobrom ritmu, videli smo nekoliko solidnih šansi na obe strane, međutim nije bilo stopostotnih prilika. Kako se bližio kraj prvog poluvremena tako je i opadao tempo meča. Nismo gledali preterano zanimljiv fudbal i na poluvreme se otišlo bez golova.

U nastavku utakmice gledali fudbaleri oba tima nisu nam priredili ništa novo. Jalovi napadi sa obe strane i po koji pokušaj iz slobodnog udarca. Tuhel je pokušao sa izmenama jer je Ikardi bio neprimetan, ali ni Sarabija nije uspeo da unese životi u ekipu. Nejmar je pokušavao s vremena na vreme, ali sve u svemu odigrao je slabih 90 minuta. Brazilac je najbolju šansu imao u 87. minutu kada je glavom pokušao da savlada Lopesa. Golman Liona odlično je odbranio i sprečio vođstvo tima.

Nije bilo golova i ušlo se u produžetak. Tokom dodatnih trideset Korne je imao najbolju šansu za Lion, a Nejmar za PSŽ. Brazilac je u 120. minutu imao šansu da iz slobodnog udarca donese pobedu pre penala, ali je šutirao loše.

U penal seriji u prvih pet serija oba tima su bila nepogrešiva sa bele tačke. U šestoj seriji tragičar Traore promašio je penal, a Sarabija pogodio i PSŽ je stigao do trećeg trofeja u sezoni.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading