Majstor Tadić golom pogurao Ajaks ka pobedi, AZ primio četiri komada kod kuće!

Autor:

Sport

19.10.2019

18:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Ajaksa upisali su pobedu na gostovanju Valvajku, dok je AZ Alkmar poražen na svom terenu od Herenvena.

Dušan Tadić

Holandski velikan slavio je sa 2:1, a prvi gol na utakmici postigao je sjajni Dušan Tadić.

Valvajk je dugo mučio favorizovanog rivala, pa je posle prvih 45 minuta na semaforu stajalo 0:0. Ipak, odmah na startu drugog poluvremena Tadić koristi sjajnu asistenciju Desta i donosi prednost Ajaksu.

Valvajk se nije predavao, pa je u 63. minutu preko Bakarija stigao do izjednačenja. Jurio je Ajaks pobedu posle primljenog gola i na kraju je uspeo. Kvinsi Promes je poslao pravu bombu pod prečku gola domaće ekipe i postavio konačan rezultat u 76. minutu, ponovo se u ulozi asistenta našao Dest.

Do kraja meča nije bilo promene rezultata, pa je Ajaks upisao novi trijumf.

Partizan je izgubio ranije tokom dana od Mladosti iz Lučana, a njegov rival iz grupne faze Lige Evrope doživeo je šokantan poraz na svom terenu od Herenvena rezultatom 4:2.

Gosti su poveli već u 7. minutu preko Botmana. Ron Vlar je u 31. minutu doneo izjednačenje Alkmaru. Ipak, do kraja prvog poluvremena Herenven postiže još dva gola. Prvo je u 36. pogodio Kongolo, a onda je u trećem minutu nadoknade mrežu AZ-a zatresao i Odgard.

Stengs je na startu drugog poluvremena smanjio na 3:2, i činilo se da će AZ barem uspeti da izbori bod. Ipak, sve nade su pale u vodu nakon što je fudbaler domaćina Kupmeiners u 63. minutu postigao autogol i postavio konačnih 2:4.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading