PARTIZANE, OSVETI SE TURCIMA ZA SVE!

Autor:

Sport

07.08.2019

03:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kada sutra uveče (21.00, Arena sport 1) zvuk pištaljke iz usta Rusa Sergeja Ivanova bude označio početak prve utakmice trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope između Partizana i Malatije, crno-beli neće naspram sebe imati samo legiju stranaca petoplasiranog tima turskog prvenstva, već i tradiciju. Naime, "parni valjak" nikada dosad u međunarodnim takmičenjima nije uspeo da zabeleži pobedu protiv klubova iz Male Azije.

RepublikaFoto: Starsport
FK Partizan

KAO BOSI PO TRNJU

Velikan iz Humske prvi put se namerio na Turke u avgustu 2008. godine u trećem, tada poslednjem, kolu kvalifikacija za Ligu šampiona protiv Fenerbahčea. Odlična generacija Partizana, čije su perjanice bili Lamine Dijara, Veljko Paunović, Zoran Tošić, Almami Moreira, Anonelo Žuka, Ljubomir Fejsa, Ivan Obradović ispustila je vođstvo od 2:0 u Beogradu (2:2) da bi u Istanbulu doživela tesan i možda nezaslužen poraz (2:1), koji ih je poslao u Ligu Evrope.

Upravo je u tom takmičenju "parni valjak" imao sledeću prepreku u vidu turskog kluba, a ovoga puta rival je u jesen 2014. bio Bešiktaš. Istanbulski crno-beli pregazili su Partizan u Humskoj (4:0), dok je na Bosforu bilo "samo" 2:1 za domaćina. Za naš tim tada su nastupali Petar Škuletić, Danko Lazović, Danilo Pantić, Andrija Živković, Nikola Drinčić, Vladimir Volkov...

SVEŽE RANE

Poslednji okršaji sa Turcima su i najsvežiji za "Grobare" jer su se pre godinu dana Beograđani ponovo namerili na Bešiktaš, ovoga puta u plej-ofu Lige Evrope. Nakon 1:1 u prestonici Srbije, usledio je debakl našeg kluba u revanšu (3:0) na Vodafon parku.

Osvajač Kupa Srbije protiv Malatje tako će imati dobru priliku da konačno oseti slast pobede nad Turcima, budući da sutrašnji rival nije po kvalitetu i tradiciji u rangu sa Fenerom i Bešiktašem.

CRNO-BELI PROTIV TURAKA

13. avgust 2008.

Partizan - Fenerbahče 2:2

27. avgust 2008.

Fenerbahče - Partizan 2:1

23. oktobar 2014.

Partizan - Bešiktaš 0:4

6. novembar 2014.

Bešiktaš - Partizan 2:1

23. avgust 2018.

Partizan - Bešiktaš 1:1

30. avgust 2018.

Bešiktaš - Partizan 3:0

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading