MAJSTOR MARIN I PAVKOV ZGRAZIĆE KOPENHAGEN!

Autor:

Sport

05.08.2019

03:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prošlo je 16 godina otkad je Crvena zvezda poslednji put igrala protiv danskog kluba. Dvomeč sa Odenzeom iz jeseni 2003. godine i dalje se prepričava među "Delijama". Nakon 2:2 na severu Evrope, crveno-beli su slavili sa 4:3 u ludom revanšu i prošli u 2. kolo tadašnjeg Kupa UEFA. Jedan od aktera kultne utakmice na Marakani Dejan Milovanović (35) za Srpski telegraf savetuje Beograđane kako da sutra (20.45, Arena sport 1) pobede Kopenhagen u prvom meču 3. kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

RepublikaFoto: Starsport
Marko Marin - Milan Pavkov

KLJUČ U DISCIPLINI

Neumorni vezista, koji se tokom karijere isticao snažnim udarcem, baš kao i njegov pokojni otac Đorđe, podseća da sa Skandinavcima nikada nije lako.

- Kopenhagen ima snažne igrače, koji su spremni da trče u istom tempu i u 1. i u 90. minutu. Uporni su, ne predaju se, a na početku sezone su pobedili u svih šest takmičarskih utakmica, što dovoljno govori koliko su dobri. Daju golove, ali ih i primaju. Dominantni su u Danskoj, ali daleko od toga da su bauk. Na punoj Marakani su padali i daleko jači timovi od "lavova", setimo se samo Liverpula prošle jeseni. Zvezda mora da bude disciplinovana, važno je da ne primi gol, a verujem da će dati makar jedan. Mozak tima je svakako Marko Marin, od njega sve kreće, dok kao junaka vidim Milana Pavkova ili nekog od stranaca - ističe Milovanović, koji je sa crveno-belim osvojio sedam trofeja.

SREĆO, POGLEDAJ NAS

Ukoliko u dvomeču budu bolji od prvaka Danske, crveno-beli će obezbediti jesen u Evropi. Jer ako Zvezda dođe do plej-ofa Lige šampiona i tamo bude eliminisana, nastavila bi takmičenje u grupnoj fazi Lige Evrope, a ako bi Kopenhagen izbacio Beograđane, onda bi velikan sa Marakane igrao u plej-ofu za Ligu Evrope. Potencijalne rivale u obe varijante Zvezda će saznati nakon žreba (12.00, pa 13.30) u sedištu UEFA u Nionu.

Na putu do drugog uzastopnog plasmana u elitno takmičenja stoje Slavija, Jang bojs, kao i bolji iz duela APOEL - Karabag i Maribor - Rozenborg. Eventualni rivali u plej-ofu Lige Evrope su bolji iz duela Makabi (TA) - Suduva, Ararat - Saburtalo, Riga - Helsinki, Didelanž - Nome Kalju i Šerif - AIK.

LIGA ŠAMPIONA

3. KOLO KVALIFIKACIJA

UTORAK

APOEL - Karabag 19.00

Maribor - Rozenborg 19.00

PAOK - Ajaks 19.00

Dinamo (Z) - Ferencvaroš 20.00

Briž - Dinamo (K)  20.30

C. zvezda - Kopenhagen 20:45

SREDA

Krasnodar - Porto 19.00

Bašakšehir - Olimpijakos 19:45

Bazel - LASK 20:00

Kluž - Seltik 20:45

*Revanši su 13. i 14. avgusta

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading