ŽEMBERI: DOVEŠĆEMO EVROPU U BAČKU TOPOLU

Autor:

Sport

06.05.2019

14:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Glavni cilj u debitanstkoj sezoni u eliti biće nam opstanak, a kada završimo stadion doći će i bolji rezultati" - kaže za Srpski telegraf Janoš Žemberi, predsednik TSC

GLOSA 1
Žemberi: Mađarski predsednik i ja smo smo postali prijatelji zahlvaljujući ljubavi prema fudbalu

Velikih rezultata ne bi bilo se na čelu TSC, koji je iznedrio asove Dušana Tadića i Nikolu Žigića, ne nalazi Janoš Žemberi, uspešan preduzetnik i dugogodišnji glavni sponzor "lavova", kojeg smo posetili u Bačkoj Topoli i uverili se da TSC ima vrhunske uslove zav rad.

GLOSA 2
Fudbaleri svih uzrasta imaju vrhunske uslove za trening u Akademiji TSC

HVALA MAĐARSKOJ

Žemberi, član Izrvšnog odbora FS Srbije i nekadašnji član uprave Partizana, stigao je kao spasilac u TSC pre 14 godina.

- Bajša, istoimeni amaterski klub iz obližnjeg sela koji sam vodio, fuzionisao se sa ugašenim TSC i tako su plavo-beli nastavili da postoje u četvrom rangu. Napredovali smo organizaciono i rezultatski iz godine u godinu, a vrhunac je ova sezona u kojoj smo se plasirali u Superligu Srbije. Poseban vetar u leđa dala nam je Mađarska donacijom od  9,5 miliona evra za izgradnju Akademije fudbala i sportskih terena, koji su otvoreni jesenas. Zahvaljujući mom prijateljstvu sa Viktorom Orbanom, koje smo započeli zbog zajedničke ljubavi prema fudbalu, severni susedi su nam nesebično pomogli da imamo odlične uslove za rad. Cilj u prvoj sezoni u elite nam je opstanak, ali kasnije ćemo ići ka višim dometima, tako da ni Evropa nije nedostižna - ističe Žemberi.
BROJKA 1
13 uzastopnih pobeda u Prvoj ligi imali "lavovi"
RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ

NIČE LEPOTICA

Ovosezonsko prvo mesto TSC u drugom rangu domaćeg takmičenja dobija posebno na značaju jer je sve mečeve igrao u 38 kilometara udaljenoj Senti.

- U leto 2020. godine planiramo završetak našeg modernog stadiona u Bačkoj Topoli, koji će imati 4.000 mesta i biće multifunkcionalni objekat. Uporedo gradimo i hotel sa raznim pratećim komercijalnim sadržajima kao što su teretana, restoran, konferencijska sala, tako da ćemo i na taj način ubirati prihode - dodaje prvi čovek TSC.
BROJKA 2
4.000
mesta imaće novi stadion u Bačkoj Topoli

Posebnu pažnju Bačkotopolčani posvećuju deci, koja su smeštena u Akademiji TSC od ponedeljka do petka, dok vikednom idu kućama.

- Sve naše mlađe kategorije imaju posebne svlačionice, a mladi fudbaleri su 24 časa pod kontrolom pedagoga i psihologa iz lokalnih škola. Cilj nam je da od njih stvorimo dobre i odgovorne ljude, a sport je najbolji način za to. Ne želimo da se roditelji mešaju trenerima u posao, tako da im je zabranjeno da prisutvuju treninzima - zaključuje žemberi.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ

Trava u Topoli za ponos

Sabolč Palađi, generalni direktor TSC, brine se da sve u vezi Akademije i terena bude pod konac. Nekadašnji igrač "lavova" posebno ističe da je trava na terenima za trening u Bačkoj Topoli među najboljima u zemlji, u rangu sa onom koju imaju Crvenom zvezda, Partizan i Spartak.
- Autentičan tip holandske trave je na našim terenima, a biće i kada budemo sagradili stadion u centru grada. Sertifikovani stručnjak iz Mađarske proverama s vremena na vreme stanje naših terena tako da ništa ne prepuštamo slučaju. Imamo svu potrebnu mehanizaciju za održavanje tarve, koja je besprekorna - ističe Palađi.

Sabo: Blistaćemo i u Superligi

Zoltan Sabo odlično je predvodio plavo-bele sa klupe i ima ogromne zasluge za istorijski plasman u Superligu. Nekadašnji defanzivac Vojvodine i Partizana uveren je da "lavovi" neće biti samo prolazni učesnik najelitnijeg ranga domaćeg takmičenja.
- Slomiće mnogi zube na nama, videće to! Imamo dobar tim i sa četiri do pet pojačanja u svim linijama tim bićemo konkurentni svakome, uključujući i najveće klubove. Ubeđen sam da nećemo strepeti za opstanak, a idealno bi bilo da budemo među prvih osam - istakao je Sabo.

Fešta u nedelju, Kokeza gost

TSC će u nedelju (16.00) u Senti igrati meč poslednjeg kola Prve lige Srbije protiv Metalca iz Gornjeg Milanovca, nakon čega će uslediti velika proslava, najpre na tamošnjem stadionu, a zatim i u Bačkoj Topoli. Domaćini su planirali veliko veselje uz bogat muzički program i gozba za sve navijače, a počasni gosti novog superligaša biće i čelnici FS Srbije na čelu sa predsednikom Slavišom Kokezom.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Negovan

06.05.2019 23:08

Topola, Bačka TOPOLA!!! KAKVA PALANKA BREEEE...????