Liverpul torpedovao Hadersfild i ponovo preuzeo čelo PL!

Autor:

Sport

26.04.2019

21:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Liverpula slavili su kao domaćini protiv Hadersfilda u prvoj utakmici 36. kola Premijer lige Engleske sa 5:0.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Ponovo je blistao... Mohamed Salah

Izabranici trenera Jirgena Klopa odigrali su još jednu odličnu i iznad svega efikasnu utakmicu kojom su potvrdili šampionsku klasu.

Što je za "crvene" najvažnije, nastavili su da vrše pritisak na Mančester siti u dramatičnoj borbi za titulu. Tim sa "Enfilda" ostvario je 28. pobedu ove sezone u ligi i imaju sada 91 bod, dva više od Sitija koji ima i meč manje.

Takođe, Liverpulu je ovo bila deseta uzastopna pobeda u svim takmičenjima i šesta kada je reč o mečevima na "Enfildu" tako da je tim u najboljoj formi kada je najvažnije pošto ih očekuje borba i u polufinalu Lige šampiona sa Barselonom.

Liverpul ponovo preuzeo čelnu poziciju u Premijer ligi

Hadersfild je odavno prežaljen, ubedljivo su poslednji sa samo 14 bodova, tako da se od samog početka postavljalo samo pitanje koliko lopti će završiti u njihovoj mreži.

Sve je za "Redse" krenulo sjajno još u prvom minutu kada su iskoristili grešku odbrane, visokim presingom oduzeli loptu, a egzekutor je bio Nabi Keita.

U 23. minutu posle centaršuta Endrjua Robertsona sa leve strane, Sadio Mane se samo "poklonio" i udarcem glavom prosledio loptu u mrežu gostiju.

Do odlaska na poluvreme Liverpul je postigao još jedan gol i to preko Mohameda Salaha, koji je sjajno utrčao na dubinsku loptu i pored trojice igrača Hadersfilda i istrčalog golmana poslao loptu u mrežu.

Mane je u 66. minutu postigao svoj drugi gol na meču i ponovo glavom. Ovog puta sa desne strane centrirao je Džordan Henderson.

Konačno, Salah je u 83. minutu postigao svoj drugi gol na ovom meču. Opet je Henderson bio asistent, a Egipćaninu sa nekoliko metara nije bilo teško za postigne pogodak za konačnih 5:0.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading