PRETI IM ZATVOR: Kežman muljao sa ŠIPTAROM iz Lacija

Autor:

Sport

01.02.2019

04:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mateji Kežmanu dogoreva do nokata! Nakon što su mu uhapšeni prvi saradnici Uroš Janković i Dejan Veljković po nalogu belgijskog tužilaštva u akciji "Čiste ruke", italijanska policija je zakopala duboko i pronašla spregu naših menadžera sa albanskom mafijom.

Tačnije, Mateja i njegovi saradnici se dovode u vezu sa sportskim direktorom Lacija Iglijem Tareom, čija se poslovanja ispituju kako u vezi sa malverzacijama prilikom transfera igrača tako i drugim nezakonitim radnjama.

DOBRI DRUGARI

U srcu pronevere miliona evra su transferi Sergeja Milinković-Savića i Adama Marušića, koji su po istom šablonu prešli iz Belgije u Lacio.

- Italijanski državi organi su po nalogu iz Belgije, tragom transfera, došli do jake veze između Kežmanove organizacije i Tarea. Čelnik Lacija albanskog porekla i uhapšeni Janković su dobri drugovi i često su telefonom dogovarali transfere igrača. Tako su u Lacio stigli Sergej i Marušić. Janković i Veljković su prvi uhapšeni jer je svuda njihov potpis, ali to ne znači da su ostali mirni, pre svega Kežman i Tare - priča za Srpski telegraf izvor dobro upućen u istragu.

Transferi Sergeja i Adama Marušića su sporni

U PRIČI 400 KLADIONICA

Prema našim saznanjima, klupko se odmotava i dalje u prošlost, pa se ispituje kako je Milinković-Savić uopšte otišao iz Vojvodine u Genk, a onda i u Lacio. Istražnim organima u Italiji zanimljiva je i veza Tarea i albanske mafije. Njega i njegovog brata Gentija dovode u vezu sa grupom koja namešta utakmice, trguje drogom i oružjem. Oni su navodno u Albaniji indirektno posedovali oko 400 kladionica BET 1128, koje su poslovale u okviru njihove firme "Top bast", a preko koje je Tare navodno oprao više od milijardu evra. Takođe, kako stoji u dokumentu iz Italije, sumnja se da je tim novcem potpomagano dovođenje fudbalera u Lacio, a na mapi je i Srbija upravo zbog veze Tare-Janković-Kežman.

 

Kraj istrage, uskoro hapšenja

Prema zakonu u Belgiji, istraga kakva je ova koja se vodi u akciji "Čiste ruke" mora biti završena u roku od godinu dana od podnošenja krivične prijave. Odmah zatim trebalo bi da uslede nova hapšenja. Imajući u vidu da je sve počelo da se dešava u februaru prošle godine, ne bi bilo iznenađenje da policija u narednih mesec dana pokuca na vrata i srpskim menadžerima.

 

 

Tare pomagao OVK i udarao Mihajlovića

Igli Tare nije ostavio veći trag u fudbalu, ali jeste kada je u pitanju širenje šiptarskog nacionalizma. Čelnik Lacija podržavao je OVK tokom sukoba sa Srbijom, a onda i finansirao navodne izbeglice iz južne srpske pokrajine i davao im smeštaj u Albaniji. Na terenu nikad nije voleo Srbe, pa je tako u sezoni 2005/2006, igrajući za Lacio protiv Intera, pesnicom udario Sinišu Mihajlovića, pravdajući se da ga je ovaj provocirao.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading