Duško Tošić menja klub!

Autor:

Sport

30.12.2018

15:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Samo šest meseci pošto je napustio Istanbul i započeo svoju avanturu u kineskom Guangdžouu R&F, Duško Tošić bi lako mogao da se vrati u Bešiktaš! Naime, Bešiktaš je već počeo da opipava puls srpskog reprezentativca i izrazio želju da ga vrati, a izgleda da su osećanja obostrana.

RepublikaFoto: twitter.com/Mimmurat
Duško Tošić

Tošić je u dresu Guangdžoua prošle sezone odigrao 17 utakmica u svim takmičenjima i ubeležio po gol i asistenciju. Međutim, tim koji sa klupe predvodi Dragan Stojković Piksi u novu sezonu i fudbalsku pijacu ulazi sa četiri stranca (Renatinjo, Eran Zahavi, Žunior Urso i Duško Tošić), a kako je u šampionatu dozvoljeno da se koriste samo trojica stranaca, klub želi da oslobodi jednu poziciju. 

Ovakav scenario potencijalno bi mogao da odgovara Bešiktašu i Tošiću da obnove saradnju, jer kineski klub u toj situaciji možda ne bi pravio veliki problem. Tošić je u Guangdžou stigao letos za sumu od 4.500.000 evra, a prema nekim informacijama ima godišnju platu od 5.800.000 evra, odnosno preko 17.000.000 evra za trogodišnji ugovor. 

Ukoliko bi Bešiktaš i Tošić obnovili fudbalske zavete, vrlo je verovatno da će se klub rešiti Domagoja Vide ili Garija Medela, koji nisu opravdali uloženi novac. Bešiktaš takođe ima u planu da vrati još jednog bivšeg igrača, a to je krilni ofanzivac Oldžaj Sahan. On je u januaru prošle godine pojačao Trabzon za samo 200.000 evra, ali ove sezone nema adekvatnu minutažu. Iako je upisao 14 nastupa u svim takmičenjima, skupio je tek 778 minuta na terenu. Navodno, on je takođe želja trenera Senola Guneša.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading