DRAMA U IZRAELU! Ovo će napasti u Iranu?! Svet zanemeo nakon jezivih saznanja: Odlučuje se...

Autor:

Svet

16.04.2024

06:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Među opcijama koje se razmatraju je napad na neko iransko postrojenje, kojim bi se poslala snažna poruku, ali izbegao žrtve, rekao je jedan izraelski zvaničnik.

DRAMA U IZRAELU! Ovo će napasti u Iranu?! Svet zanemeo nakon jezivih saznanja: Odlučuje se...

Foto: Tanjug/AP, Shutterstock, Pixabay.com

U ratnom kabinetu Benjamina Netanjahua, navodno je počela žestoka debata o tome kako odgovoriti na napad Teherana. Čini se da među članovima postoji neslaganje oko brzine i stepena odgovora, pri čemu su svi odlučni da uzvrate, ali se ne slažu oko detalja.

Među opcijama koje se razmatraju je napad na neko iransko postrojenje, kojim bi se poslala snažna poruku, ali izbegao žrtve, rekao je jedan izraelski zvaničnik.

Odložen napad na Rafu

Jedan od izvora iz izraelske vojske otkrio je da Izrael odlaže svoje planove da nastavi svoju kopnenu ofanzivu u Rafi nakon što je tokom vikenda bio podvrgnut iranskom raketnom napadu bez presedana, prema izveštajima koje prenose svetski mediji.

Vazduhoplovstvo jevrejske države trebalo je da počne da baca letke na delove najjužnijeg grada Gaze, ali su ovi planovi stavljeni na čekanje, navodi CNN pozivajući se na izraelske izvore.

PODSETIMO

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu naredio je Izraelskim odbrambenim snagama da predstave opcije za ciljeve u Iranu kao odgovor na nedavni iranski napad.

Napadi bi trebalo da "pošalju signal" Iranu, ali ne i da dovedu do žrtava, a opcije bi mogle uključivati mete u Teheranu ili sajber napad, navodi izvor Vašington posta.

- Izraelski ratni kabinet je u ponedeljak razgovarao o tome kako da odgovori na iranski vazdušni napad bez presedana... Netanjahu je zatražio od IDF da predstavi opcije za napad. Izrael traži opcije koje će "poslati signal" bez izazivanja žrtava. Takve opcije uključuju mogući napad na objekat u Teheranu ili sajber napad - navodi Vašington post.

Izrael ujedno, dodaje američki list, razmatra takav odgovor na iranski napad kako ne bi razbesneo međunarodne saveznike i kako ne bi izgubio priliku da izgradi savez protiv Teherana.

- Naši saveznici ne žele da preterano reagujemo. Želimo da radimo sa njima i to posebno nakon uspeha koji smo imali. Ne treba da izazovemo žrtve, ali je važno da odgovorimo jer to šalje poruku svima koji žele da nam naude - rekao je izvor upućen u razgovore u ratnom kabinetu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading