KIŠA I GROMOVI UBILI 36 LJUDI! Tragedija u zemlji, narod u neverici šta se dogodilo

Autor:

Svet

15.04.2024

16:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predstojećeg vikenda očekuje se još padavina.

KIŠA I GROMOVI UBILI 36 LJUDI! Tragedija u zemlji, narod u neverici šta se dogodilo

Foto: Printscreen/www.youtube.com

Najmanje 36 osoba, uglavnom poljoprivrednika, poginulo je u obilnim kišama i udarima groma, širom Pakistana u poslednja tri dana, saopštili su danas zvaničnici, nakon što su vlasti na jugozapadu zemlje proglasile vanredno stanje.

Većina smrtnih slučajeva dogodila se kada je grom pogodio poljoprivrednike koji su želi pšenicu, a kiša je izazvala rušenje kuća u istočnoj provinciji Pendžab, rekao je Arfan Katija, portparol pokrajinske uprave za upravljanje katastrofama, preneo je AP.

On je kazao da se ove nedelje očekuje još padavina. Kiša je, takođe, pogodila i prestonicu Islamabad.

Tokom vikenda u jugozapadnoj provinciji Beludžistan nastradalo je sedam osoba, dok je osmoro ljudi poginulo u severozapadnoj provinciji Hajber Pahtunva koja se graniči sa Avganistanom.

Kiša je poplavila ulice u severozapadnom gradu Pešavaru i Kveti, glavnom gradu Beludžistana, gde su vlasti proglasile vanredno stanje.

Premijer Šehbaz Šarif rekao je u televizijskom obraćanju da je naredio vlastima da pruže pomoć regionima pogođenim kišama.

Pakistanski rezervoari vode će se poboljšati zbog kiše, rekao je on, izražavajući zabrinutost zbog smrtnih slučajeva i pričinjene štete.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading