PLJUSKOVI STIŽU U SRBIJU: Očekuje nas zahlađenje sa grmljavinom, drastičan pad temperature

Autor:

Vesti

10.04.2024

22:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Očekuje se naglo jačanje anticiklona.

PLJUSKOVI STIŽU U SRBIJU: Očekuje nas zahlađenje sa grmljavinom, drastičan pad temperature

Foto: Pixabay

Hladna olujna masa koja se trenutno nalazi na severu Italije i u oblasti Alpa, donosi sa sobom obilne padavine, nagli pad temperature vazduha i sneg u planinskim predelima. Ovaj hladni front se kreće ka istoku i uskoro će preći preko Slovenije i severa Hrvatske, donoseći osetan pad temperature vazduha i povećanje oblačnosti, ali bez značajnijih padavina.

Oslabljeni hladni front će svojim perifernim delom doneti severozapadnim predelima Srbije nešto svežiju vazdušnu masu sa zapada. U Bačkoj, Sremu i Podrinju očekuje se umereno naoblačenje i svežije vreme, sa maksimalnom temperaturom do 22-23°C i pojačanim severozapadnim vetrom.

Nažalost, osim umerenog povećanja oblačnosti, oslabljeni hladni front neće doneti kišu Srbiji, nastavljajući sušni period. Očekuje se naglo jačanje anticiklona sa veoma visokim vazdušnim pritiskom, što će uslovljavati vrlo stabilno vreme.

Foto: Pixabay

Ilustracija

Naredni dani donose sunčano vreme sa povremenom umerenom oblačnošću, uz maksimalne temperature od 23 do 27°C, a u Beogradu do 25°C. Petak i vikend doneće ponovo prave letnje temperature, čak i do 28-29°C, a u nedelju čak do 30°C. Najtopliji dan biće ponedeljak, sa lokalnim temperaturama preko 30°C, prenosi Alo.


Prema prognozama, sledećeg utorka očekuje nas zahlađenje sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom, uz drastičan pad temperature za oko 15 stepeni. Očekuje se da će temperature biti u skladu sa kalendarom, sa vrednostima od 15 do 20°C, uz promenljivo oblačno vreme.

Maksimalne temperature u Srbiji su više za 10 do 15 stepeni od proseka, a leto je došlo dva meseca ranije, s obzirom na to da je već poslednji dan marta doneo tropski dan. Prva polovina aprila protiče u znaku pravog letnjeg vremena, sa maksimalnim temperaturama koje odgovaraju junskim.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading