U NAREDNA DVA SATA OVE DELOVE ZEMLJE OČEKUJU PLJUSKOVI! RHMZ izdao najnovije UPOZORENJE, ne mrdajte nigde bez kišobrana!

Autor:

Vesti

10.03.2024

18:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U večernjim satima se očekuje postepeno slabljenje košave.

U NAREDNA DVA SATA OVE DELOVE ZEMLJE OČEKUJU PLJUSKOVI! RHMZ izdao najnovije UPOZORENJE, ne mrdajte nigde bez kišobrana!

Foto: Pixabay.com

Nevreme

U naredna dva sata, stanovnici Vojvodine i dela Šumadije mogu očekivati slaba i kratkotrajna kiša, najnovije je upozorenje RHMZ-a.

U isto vreme, na planinama i u košavskom području duvaće umeren do jak južni i jugoistočni vetar, sa mogućim olujnim udarima na jugu Banata.

Sutrašnje vreme

Za sutra se prognozira toplo vreme, ali i vetrovito sa oblačnošću i mogućim kišom i pljuskovima. U večernjim satima se očekuje postepeno slabljenje košave.

Tokom kasnog popodneva, padavine će prestati na severozapadu i zapadu zemlje, dok se očekuje da će se to desiti uveče i u Banatu, centralnim i jugozapadnim krajevima Srbije. Ipak, na jugu Banata, u donjem Podunavlju i u planinskim predelima se može očekivati olujni udari južnog i jugoistočnog vetra.

Ova vremenska prognoza sugeriše da će sutra biti promenljivo i dinamično vreme širom zemlje, sa naglaskom na vetrovima i mogućim padavinama. Stanovnici pomenutih regiona treba da budu spremni na promenljive vremenske uslove i da preduzmu odgovarajuće mere opreza, posebno u slučaju olujnih udara vetra.

Podsetimo, u Srbiji će u sledećih sedam dana biti promenljivo, do četvrtka u većini krajeva sa kišom i lokalnim pljuskovima, koji će u utorak na istoku i jugu Srbije ponegde biti praćeni i grmljavinom, na visokim planinama sa snegom.

U petak se slabe kratkotrajne padavine očekuju samo ponegde u brdsko-planinskim predelima.

Za vikend suvo i toplije sa dužim sunčanim intervalima, a novo naoblačenje sa kišom očekuje se u ponedeljak posle podne i uveče.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading