SEDMOGODIŠNJA DEVOJČICA UPUCANA U GLAVU: Tragični epilog porodičnog okupljanja

Autor:

Svet

14.04.2024

16:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tragični incident se dogodio u Čikagu.

SEDMOGODIŠNJA DEVOJČICA UPUCANA U GLAVU: Tragični epilog porodičnog okupljanja

Foto: shutterstock

Užasavajući obračun bandi u Čikagu rezultirao je pucnjavom u kojoj je osmoro ljudi, među kojima troje dece, bilo upucano. Nažalost, sedmogodišnja devojčica je sinoć upucana u glavu i podlegla je povredama, dok su jednogodišnji i sedmogodišnji dečak upucani više puta i trenutno se nalaze u kritičnom stanju, prenosi AP.

Porodično okupljanje završilo tragedijom

Ovaj tragični događaj se odigrao na mestu porodičnog okupljanja u 52. ulici južnog dela grada, što dodatno pojačava šok i tugu okolnih zajednica. Povređeni su hitno prevezeni u lokalne bolnice gde im se pruža medicinska pomoć.

- Policija je reagovala na prijavu o pucnjavi oko 21 sata, ali kad je stigla na lice mesta zatekla je samo upucane, među kojima su, pored troje dece, bilo i odraslih starosti između 19 i 40 godina- rekao je Džerom.

Šef čikaške policije otkriva detalje


Zamenik šefa čikaške policije, Don Džerom, održao je brifing za novinare na mestu obračuna, gde je izneo detalje o ovom tragičnom incidentu. Istraga je još u preliminarnoj fazi, ali svedoci su potvrdili da su u pucnjavi učestvovale dve osobe

- Ovo nije bio slučajan čin nasilja, već je, po svemu sudeći, povezan sa rivalskim bandama. Bez obzira na motive za ovu pucnjavu, večeras je povređeno troje nevine dece, a jedno od njih je podleglo povredama- kazao je Džerom, prenosi Tanjug.

Šta raditi u slučaju pronalaska beživotnog tela?

Pronalaženje beživotnog tela može biti veoma emotivno i stresno iskustvo. Ako se nađete u takvoj situaciji, sledite ove korake:

Pozovite hitnu pomoć:

U većini zemalja, pozivanje hitne pomoći (broj 112 ili lokalni hitni broj) prvi je korak. Obavestite ih o situaciji i pratite njihove instrukcije.


Ne dirajte telo:

Ostanite smireni i ne pokušavajte dirati ili pomerati telo. Postoji mogućnost da su prisutne forenzičke ili medicinske činjenice koje bi mogle biti bitne za istražitelje.

Obavestite policiju:

Ako niste već obavestili policiju, učinite to odmah. Oni će pokrenuti istragu i preduzeti dalje korake prema potrebi.

Ostanite na mestu događaja:

Ako je to moguće, ostanite na mestu događaja dok ne stignu hitna pomoć i policija. Važno je da ne menjate ništa na mestu događaja kako biste sačuvali integritet scene.

Potražite podršku:

Pronalaženje beživotnog tela može biti traumatizirajuće iskustvo. Potražite podršku od prijatelja, porodice ili stručnjaka za mentalno zdravlje kako biste obradili svoja osećanja i reakcije.

Saradnja sa vlastima:

Saradnja sa vlastima i pridržavanje njihovih instrukcija ključni su u ovakvim situacijama. Ako imate informacije koje bi mogle pomoći u istrazi, podelite ih s odgovarajućim autoritetima.

Nemojte se libiti zatražiti pomoć ako vam je potrebna. Postoje organizacije i resursi koji pružaju podršku onima koji su svedoci ili se suočavaju s traumatičnim događajima.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading