AMERIKA ZADALA UDARAC RUSIJI! Ko će pretrpeti najveće posledice?

Autor:

Svet

12.04.2024

23:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

SAD zabranile uvoz ruskog metala.

AMERIKA ZADALA UDARAC RUSIJI! Ko će pretrpeti najveće posledice?

Foto: shutterstock

Američko Ministarstvo finansija je danas zvanično zabranilo uvoz aluminijuma, bakra i nikla proizvedenog u Rusiji, u nastojanju da poremeti ruske izvozne prihode od metala. Ovaj potez je deo šire strategije američke vlade da vrši pritisak na Rusiju zbog niza međunarodnih pitanja.

Rusija je poznata kao veliki proizvođač aluminijuma, bakra i nikla, pa je ova zabrana direktno uticala na svetsko tržište metala. Londonska berza metala i Čikaška berza više neće prihvatati novu rusku proizvodnju ovih metala, što će dodatno otežati situaciju na tržištu.

Centralna uloga razmene metala

Razmene metala imaju ključnu ulogu u olakšavanju trgovine industrijskim metalima širom sveta. One su vitalne za globalnu ekonomiju i igraju ključnu ulogu u održavanju stabilnosti na tržištu metala. Zbog toga je ova zabrana izazvala zabrinutost u međunarodnoj zajednici.

Ruski uticaj na Londonskoj berzi metala

Podaci pokazuju da su dostupne zalihe aluminijuma u registrovanim skladištima na Londonskoj berzi metala bile 91 odsto ruskog porekla u martu. Ova činjenica ukazuje na značajan uticaj Rusije na globalno tržište metala i pokazuje koliko je ova zabrana značajna za međunarodnu trgovinu.
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading