TRAGIČNA SUDBINA NAJSTARIJIH SIJAMSKIH BLIZANACA: Delili 30 odsto mozgova i opovrgnuli lekare!

Autor:

Svet

12.04.2024

23:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jedna od neobičnih činjenica o njihovoj priči jeste da su postali prva sijamska blizanca istog pola koji se identifikovao kao različiti polovi.

TRAGIČNA SUDBINA NAJSTARIJIH SIJAMSKIH BLIZANACA: Delili 30 odsto mozgova i opovrgnuli lekare!

Foto: Credit: Darla Khazei, Pacificcoastnews.c / Pacific coast news / Profimedia

Lori i Džordž su bili sijamski blizanci koji su delili 30 odsto svojih mozgova i imali delimično spojene lobanje. Njihova priča je bila neverovatna i puna izazova, ali su uspeli da opovrgnu predikcije lekara o njihovom preživljavanju do 30. godine, piše Dejli Mejl.

Iako su bili vezani jedno za drugo na fizičkom nivou, Lori i Džordž su živeli nezavisno u dvosobnom stanu u Pensilvaniji. Imali su potpuno različite interese i hobije, pri čemu je Lori uživala u kuglanju i radu u vešeraju bolnice, dok je Džordž gradio uspešnu karijeru kao country pevač.

Jedna od neobičnih činjenica o njihovoj priči jeste da su postali prva sijamska blizanca istog pola koji se identifikovao kao različiti polovi. Džordž je 2007. godine obelodanio svoju transeksualnost i promenio ime iz Dori u Džordž, postavši tako prvi transeksualni sijamski blizanac.

Lori je u prošlosti izjavila da smrt jednog od njih ne bi nužno značila smrt drugog, ističući da bi ih u hitnim slučajevima brzo razdvojili kako bi spasili drugu osobu. Ova izjava baca svetlo na njihovu jedinstvenu vezu i zavisnost jedno o drugom, uprkos njihovoj želji da ostanu spojeni.

Lori i Džordž su postali najstariji ženski sijamski blizanci ikada 2015. godine, nadmašivši prethodni rekord. Njihova izdržljivost i volja za životom su ih doveli do ovog neverovatnog dostignuća.

Ova priča o sijamskim blizancima Lori i Džordžu pokazuje neverovatnu snagu ljudskog duha i želju za životom uprkos izazovima s kojima su se suočavali. Njihova jedinstvena veza i individualne ličnosti ostavile su dubok trag, ostavljajući nas da razmišljamo o prirodi veza i ljudske izdržljivosti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (2)

Loading
AlexRa

13.04.2024 00:56

Pa dobro, a gde su sad? Šta je bilo s njima? Kako tako nedovršena priča...?

naruto

13.04.2024 19:02

@AlexRa - Bukvalno nedovrsena prica..