TRAGEDIJA NA POZNATOM SKIJALIŠTU: Kabina žičare udarila u stub, ima poginulih, potresne scene na mestu nesreće (VIDEO)

Autor:

Svet

12.04.2024

23:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Među povređenima je i dvoje dece.

TRAGEDIJA NA POZNATOM SKIJALIŠTU: Kabina žičare udarila u stub, ima poginulih, potresne scene na mestu nesreće (VIDEO)

Foto: X/🚀 Video_Atlas✈️/Printscreen

Jedna osoba je poginula, a sedam je povređeno u mestu Tunektepe izvan grada Antalije na jugu Turske kada je kabina žičare udarila u stub nakon čega se otvorila, a nekoliko putnika je ispalo, izjavili su danas lokalni zvaničnici.

Gradonačelnik Antalije, Muhitin Bočer, rekao je da su 184 druga putnika ostala blokirana u 25 kabina žičare na visini od nekoliko desetina metara dok su inženjeri pokušavali da ponovo pokrenu sistem.

Turski ministar unutrašnjih poslova, Ali Jerlikaja, istakao je da je u spasilačkoj operaciji učestvovalo više od 160 pripadnika Službi za brze intervencije.

Među povređenima je i dvoje dece.

Podsetimo, krajem marta na italijanskom skijalištu "Cervinia" zabeležen je dramatičan trenutak kada su putnici u gondolama žičare doživeli pravu avanturu usled snažnog vetra brzine veće od 100 kilometara na sat. BBC je objavio snimak na kojem se jasno vidi kako se sedišta na žičari jako tresu, što je izazvalo paniku među putnicima.

Putnici su se zatekli u najmanje jednoj od gondola žičare kada je došlo do naglog pogoršanja vremenskih uslova. Snažan vetar je naterao nadležne da evakuišu putnike iz žičare, što je bio izazovan zadatak s obzirom na ekstremne uslove.

Iako je situacija delovala zastrašujuće, svi putnici su na kraju bezbedno stigli na odredište, javio je operater skijališta. Ova avantura sigurno će ostati dugo u sećanju svima koji su je doživeli. S obzirom na ekstremne vremenske uslove, važno je da se posetioci i osoblje skijališta pridržavaju svih mera bezbednosti kako bi se izbegle slične situacije u budućnosti.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading