MOSKVA BESNA ZBOG IZJAVE BAJDENA: Medvedev opalio po američkom predsedniku citatom iz Apokalipse

Autor:

Svet

11.04.2024

11:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američki predsednik, Džozef Bajden, je najavio da će se sukob u Ukrajini okončati nakon što Kongres SAD izglasa dodelu nove podrške Kijevu.

MOSKVA BESNA ZBOG IZJAVE BAJDENA: Medvedev opalio po američkom predsedniku citatom iz Apokalipse

Foto: Tanjug/AP

Zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije, Dmitrij Medvedev, reagovao je nakon izjave Džozefa Bajdena o podršci Ukrajini.

Medvedev je na svom Telegram kanalu prekorio američkog lidera zbog izjave da će se "sukob u Ukrajini završiti nakon što Kongres SAD izglasa dodeljivanje nove podrške Kijevu", ocenivši njegove reči kao "apsolutno zlo".

- Mogli bismo po stoti put da se prisetimo demencije starca i korupcije njegovog sina, interesa američkog vojno-industrijskog kompleksa i uticaja duboke države, rata demokrata i konzervativaca i klinča između država i savezne vlade SAD - naveo je Medvedev, ističući da je suština u tome da nastavak finansiranja režima u Kijevu vodi do produžavanja sukoba.

S tim u vezi, bivši ruski premijer citirao je reči iz Novog zaveta.

- On je rekao: "Ubijajte se i dalje. Što više ljudi pogine, to bolje. Želim što više smrti. Zaista, Pogledah, i gle, bledi konj, i na njemu jahač, kojem je ime smrt… i pakao ga je pratio." To su reči iz Otkrovenja Jovanovog, Apokalipse. Stoga, što pre jahač na bledom konju uzme sa sobom Džozefa Bajdena, to će bolje biti za naš svet koji pati - zaključio je Medvedev.

Podsetimo, američki predsednik, Džozef Bajden, je najavio da će se sukob u Ukrajini okončati nakon što Kongres SAD izglasa dodelu nove podrške Kijevu.

- Rat u Ukrajini će se završiti kada lider Predstavničkog doma dozvoli glasanje. Postoji ogromna podrška Ukrajini među većinom demokrata i republikanaca. Glasanje se mora dogoditi sada - rekao je on na konferenciji za novinare sa japanskim premijerom, Fumiom Kišidom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading