ŠOKANTAN SNIMAK! Policajac pucao na 15-godišnjeg dečaka sa lažnim pištoljem! (VIDEO)

Autor:

Svet

10.04.2024

20:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novi snimak pokazuje pucanje 15-godišnjaka od strane policajca koji je ranije otpušten

ŠOKANTAN SNIMAK! Policajac pucao na 15-godišnjeg dečaka sa lažnim pištoljem! (VIDEO)

Foto: printskrin


U nedavno objavljenom video snimku može se videti kako 15-godišnjak biva ranjen od strane bivšeg policajca iz Ohaja koji je greškom smatrao da dečakov igračak predstavlja oružje. Snimak sa kamerom na uniformi, objavljen u ponedeljak, prikazuje akronskog policajca Rajana Vestlejka , 33 godine, kako gotovo odmah puca u tinejdžera Taviona Kuns-Vilijamsa dok je reagovao na poziv na broj 911 da crnac uperuje oružje ka kućama 1. aprila, prenosi The Cleveland Plain Dealer.

Ceo snimak možete pogledati klikom OVDE



Policajac zapoveda: "Hej, odakle dolaziš? Mogu li brzo da vidim tvoje ruke?" pre nego što skoro odmah puca u desnu ruku tinejdžera.

"Oh, sranje! Sranje," uzvikuje Vestlejk, koji je ponovo bio na dužnosti uprkos tome što je otpušten 2021. godine. Policajac, devetogodišnji veteran sa istorijom disciplinskih problema, uperuje oružje ka dečaku, koji vrišti od bola i počinje da viče sa podignutim rukama.


"Tavion je ranjen na unutrašnjoj strani zgloba, što jasno ukazuje da su mu ruke bile podignute kada je pogođen," izjavio je Imokhai Okolo, advokat porodice Taviona.


Vestlejk je stavljen na administrativni odsustvo dok traje istraga gradskih i državnih zvaničnika, prema Plain Dealer-u. On je otpušten 2021. godine zbog upotrebe pogrdnog jezika, uključujući homofobni izraz, kada je sa još jednim policajcem zaustavio automobil i pretražio njegove putnike, izveštava taj list. Vestlejk  je takođe kažnjen zbog "vanrednog incidenta dok je bio izuzetno pijan" u Floridi, prema Plain Dealer-u. Navodno je priznao da je uperio pištolj ka svojoj devojci dok je bio pijan. Na kraju je ponovo zaposlen nakon dogovora sa policijskim sindikatom o suspenziji. Policajac je kasnije suspendovan na dva dana bez plate jer je udario automobil osumnjičenog svojim patrolnim automobilom tokom potere i nije o tome blagovremeno izvestio, prema izveštaju.

BONUS VIDEO


Imokhai Okolo, advokat porodice Taviona, kritikovao je policiju Akrona zbog pucnjave. "Video koji je danas objavio grad Akron govori sam za sebe," rekao je on u saopštenju. "Tavion se sada nalazi u nizu crne dece koja su profilisana i pogođena pucnjavom od strane policije Akrona bez ikakvog opravdanja ili poštovanja prema ljudskom životu."


U utorak je sindikat policajaca, Fraternal Order of Police, Akron Lodge 7, rekao da je svako ko ga kritikuje "trener ponedeljka ujutru". "Uključeni policajac je postupao u skladu sa politikom, postupcima i svojom obukom," naveli su. "Odmah nakon što se suočio sa odlukom o upotrebi smrtonosne sile, on i drugi policajci počeli su da pružaju medicinsku pomoć osumnjičenom." Sindikat je dodao u saopštenju za WEWS da je ovo "izuzetno teška situacija za sve uključene. Uvek postoji zabrinutost svaki put kada je policajac suočen sa izuzetno izazovnom, trenutnom odlukom da se brani i druge od naoružanog osumnjičenog."

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading