RAMZAN KADIROV UDARIO NA TEJLOR SVIFT: Saveznik Vladimira Putina doneo BRUTALNU ODLUKU za Čečene

Autor:

Svet

09.04.2024

09:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čečeni da se spreme za veliku promenu

RAMZAN KADIROV UDARIO NA TEJLOR SVIFT: Saveznik Vladimira Putina doneo BRUTALNU ODLUKU za Čečene

Foto: IMAGO / imago stock&people / Profimedia, Tanjug/AP

Ministarstvo kulture Čečenije nedavno je objavilo da zabranjuje sve pesme koje su previše ubrzane - ili usporene - u pokušaju da budu u skladu s muzičkom tradicijom zemlje i iskorene bilo kakvu naznaku vesternizacije, piše Politico.

"Od sada sva muzička, vokalna i koreografska dela trebaju da odgovaraju tempu od 80 do 116 otkucaja u minuti", reklo je ministarstvo u saopštenju prošle nedelje, a prenosi Moscow Times.

Prema čečenskom vladaru Ramzanu Kadirovu, savezniku ruskog predsednika Vladimira Putina, ideja je da se muzika "uskladi s čečenskim mentalitetom".

"Pozajmljivanje muzičke kulture od drugih naroda je nedopustivo", izjavio je čečenski ministar kulture Musa Dadajev.

Lokalni umetnici navodno imaju rok do 1. juna da "preprave" svoje pesme kako bi sledile nova pravila, ali u slučaju nekih od najomiljenijih svetskih izvođača može se sa sigurnošću reći da se veliki deo njihove muzičke produkcije neće pojaviti u čečenskoj top listi.

Istraživački novinari na Politico-u pročešljali su Spotify playliste kako bi videli koje će od omiljenih pesama biti na crnoj listi.

Dance-pop himna Taylor Swift "Shake it Off" koja dolazi sa 160 otkucaja u minuti definitivno je na listi — kao i balada "Lover" (69 otkucaja u minuti) ali i kantri pop pesma ‘Love Story‘ (119 otkucaja u minuti).

Vojnici puka "Ahmat-Rusija" Ministarstva odbrane Rusije učestvovali su u privođenju četvorice terorista u Brjanskoj oblasti koji su direktno umešani u ubistva u "Krokus siti holu", izjavio je lider Čečenije Ramzan Kadirov.

"Vojnici puka 'Ahmat-Rusija' Ministarstva odbrane Rusije, koji su stacionirani u Brjanskoj oblasti i osiguravaju zaštitu državne granice Rusije sa Ukrajinom, zajedno su sa Centrom za specijalne namene FSB-a uhapsili četvoricu u Brjanskoj oblasti u pokušaju da pređu rusko-ukrajinsku granicu. Oni su neposredno učestvovali u ubijanju ljudi u "Krokus siti holu", napisao je Kadirov na društvenim mrežama.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading