DA LI JE OVO RAZLOG NETRPELJIVOSTI VILIJAMA I HARIJA? Otkriveni nepoznati detalji testamenta kraljice Elizabete II

Autor:

Svet

08.04.2024

18:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dajana je sinovima ostavila preko 12 miliona funti, što je nakon njene smrti smanjeno na više od 8 miliona funti.

DA LI JE OVO RAZLOG NETRPELJIVOSTI VILIJAMA I HARIJA? Otkriveni nepoznati detalji testamenta kraljice Elizabete II

Foto: Tanjug/AP

Nedavno se kraljevska porodica setila kraljice Elizabete Druge. i njene fondacije koju je ostavila svojim praunucima. Kada je kraljica u 101. godini umrla, prenosi Miror, ostavila je unucima, Vilijamu i Hariju14 miliona funti, ali princ Hari dobio je više od brata Vilijama.

Odluka je takva zato što, nakon kraljičine smrti, Čarls postaje kralj, a Vilijam novi princ od Velsa. To znači da će dobiti Vojvodstvo Kornvola, privatno imanje te privatne i dobrotvorne aktivnosti prestolonaslednika.

S druge strane, Hari će tim novcem i onim što je nasledio od svoje majke, princeze Dajane, započeti svoj novi život u SAD sa suprugom, Megan Markl. Dajana je sinovima ostavila preko 12 miliona funti, što je nakon njene smrti smanjeno na više od 8 miliona funti.

Foto: Tanjug/AP

 

Međutim, investicije su nadzirali kraljevski savetnici koji su doveli do toga da je taj iznos tokom godina narastao na više od 20 miliona funti. Hari i Vilijam dobili su pristup tim sredstvima kada su navršili dvadeset godina.

Nakon kraljičine smrti, procena za njeno imanje iznosila je između 50 i 70 miliona funti u to vreme, a mnogi predmeti iz kraljičine privatne zbirke umetnina predani su kraljevskoj zbirci i izloženi u Bakingemskoj palati.

Podsetimo, poslednji javni nastup kraljice Elizabete Druge, kako pišu britanski mediji, na balkonu Bakingemske palate predstavljao je pravu demonstraciju njenog predanog odnosa prema dužnosti i otkrio dirljiv uvid u njenu vezu sa sinom, kraljem Čarlsom.

Kako je otkriveno u knjizi “Naš kralj”, Roberta Džobsona, uz saglasnost kraljice, dogovoreni su planovi da je helikopterom prevezu iz Vindzor dvorca do Bakingemske palate i da koristi invalidska kolica, mada je pažljivo osmišljen plan bio u funkciji da se to ne vidi u javnosti. Publika nije znala ništa od ovoga, a Elizabeta je želela da ostane dostojanstvena i da se pokaže kao kraljica uprkos svojim zdravstvenim problemima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading