UBIJEN JEDAN OD GLAVNIH KOMANDANATA: Pokušao da se sakrije pod naletima dronova i raketa, već se najavljuje brutalna osveta

Autor:

Svet

08.04.2024

09:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na komandanta je izvršen napad u južnom gradu zemlje

UBIJEN JEDAN OD GLAVNIH KOMANDANATA: Pokušao da se sakrije pod naletima dronova i raketa, već se najavljuje brutalna osveta

Foto: Tanjug/AP

Izraelska vojska (IDF) saopštila je danas da je eliminisala jednog od komandanata elitne jedinice Radvan, u vazdušnom napadu na jug Libana.

Prema navodima IDF, Ali Ahmed Hasin, koji ima rang u nivou brigadnog komandira, bio je optužen za napade na severni izraelski deo teritorije, greben Ramim, oblast koja je bila pod stalnim napadima raketa i dronova, od početka rata sa palestinskim Hamasom, preneo je Tajms of Izrael.

"Po ulozi koju je imao, bio je odgovoran za planiranje i izvršenje terorističkih akcija kod grebena Ramim protiv izraelskih snaga", istakli su iz IDF.

Na Hasina je izvršen napad u južnom libanskom gradu As-Sultanijah, a IDF dodaje da su još dva operativca Hezbolaha pod njegovom komandom ubijena u napadu.

Na razgovorima u Kairu napravljen je napredak ka primirju u Pojasu Gaze, a sve strane koje učestvuju u pregovorima slažu se oko suštinskih stvari, prenela je danas egipatska televizijska stanica Al-Kahera njuz, citirajući neimenovanog visokog egipatskog zvaničnika.

U nedelju su Izrael i palestinski Hamas poslali timove u Egipat na razgovore o potencijalnom prekidu vatre nakon konflikta koji traje šest meseci.

Zasad se Hamas nije oglašavao, a nijedna od strana nije potvrdila izveštaj Al-Kahere, koja je objavila da su delegacije Hamasa i Katara napustile Kairo i da će se vratiti u utorak kako bi dogovorili konačan sporazum, a da će pregovarači SAD i Izraela napustiti egipatski glavni grad u narednih nekoliko sati.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading