IZRAEL NAPADA LIBAN! Ključa RAT na Bliskom istoku!

Autor:

Svet

24.03.2024

21:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hezbolah je odgovorio na izraelsko bombardovanje izvođenjem udara na izraelsku raketno-artiljerijsku bazu u Joavu i Kaili sa više od 60 raketa.

IZRAEL NAPADA LIBAN! Ključa RAT na Bliskom istoku!

Foto: Credit: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Danas je Hezbolah saopštio da je izvršio udar na izraelsku raketno-artiljerijsku bazu u Joavu i Kaili kao odgovor na izraelsko bombardovanje grada Balbeka. Izrael je izvršio vazdušni napad na Balbek, grad koji važi za uporište Hezbolaha na istoku Libana, a meta najskorijeg udara, u kom je ranjeno troje civila, bio je položaj Hezbolaha koji je već neko vreme napušten.

Stalni sukobi na istoku Libana

Od početka sukoba Izraela i Hamasa, libanski grad Balbek se treći put našao na nišanu izraelske ratne avijacije. Izraelska ratna avijacija lansirala je pet projektila na dvospratnu naseljenu zgradu u El Oseiri, na periferiji Balbeka, pri čemu su ranjene tri osobe, prenosi Tanjug.

Reakcija Hezbolaha

Hezbolah je odgovorio na izraelsko bombardovanje izvođenjem udara na izraelsku raketno-artiljerijsku bazu u Joavu i Kaili sa više od 60 raketa, prenosi Rojters. Ovo predstavlja još jedan u nizu sukoba između Hezbolaha i Izraela na teritoriji Libana, koji su već decenijama u sukobu.


Ovi događaji samo podsećaju na stalni sukob između dve strane, čiji se korenižu duboko u istoriji regiona. Sukobi poput ovog samo dodatno komplikuju već napetu situaciju na Bliskom istoku.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading