71 POŽAR U GRČKOJ! Šest regiona u pripravnosti!

Autor:

Svet

06.04.2024

21:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Očekuje se da jaki vetrovi stvore izuzetno opasnu situaciju za izbijanje požara.

71 POŽAR U GRČKOJ! Šest regiona u pripravnosti!

Foto: Facebook/Сектор за ванредне ситуације-МУП Србије

Danas je širom Grčke izbilo čak 71 požar, što je dovelo do održavanja sastanka sa grupom meteorologa i Koordinacionog tela na kojem je prisustvovao ministar za klimatske krize i civilnu zaštitu Vasilis Kikilijas. Na sastanku je istaknuto da će snažan vetar koji se očekuje u narednim danima povećati rizik od istovremenih požara u različitim regionima Grčke.

Visok rizik od požara

Odlučeno je da sve snage Civilne zaštite za određene regione budu u stanju pripravnosti zbog visokog rizika od požara. Poseban naglasak stavljen je na regione Peloponeza, Atike, Krita, Severnog i Južnog Egeja i Centralne Grčke, gde se očekuje da jaki vetrovi stvore izuzetno opasnu situaciju za izbijanje požara.

Stanje na Kritu

Vatrogasna služba je saopštila da je situacija u vezi sa požarom u šumskoj oblasti Mavros Kolimbos na Kritu bolja. Trenutno se deluje na nekoliko raštrkanih žarišta iznad Mavro Kolimbosa i Kucurasa u planinskom delu, dok na ostalim mestima ima samo dima.

Takođe, potvrđeno je da je u požaru povređeno troje ljudi, među kojima je i 74-godišnji muškarac koji je sa opekotinama i problemima sa disanjem prebačen u bolnicu Venizelio i intubiran.

Angažovanje vatrogasaca

Na licu mesta trenutno deluje 169 vatrogasaca sa 12 pešačkih jedinica i 30 vozila, dok iz vazduha pomažu četiri helikoptera, od kojih je jedan namenjen za koordinaciju. Takođe, naselja Mavros Kolimbos, Ahlija, Agija Fotija i Galini su evakuisana od jutros.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading