VOJSKA UVODI SMS OBAVEŠTENJA ZA REGRUTACIJU: Nova promena iznenadila sve

Autor:

Svet

06.04.2024

12:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zakonom je definisana i mogućnost uručenja poziva za regrutaciju ne samo u mestu prebivališta, već i u mestu rada ili boravišta vojnih obveznika

VOJSKA UVODI SMS OBAVEŠTENJA ZA REGRUTACIJU: Nova promena iznenadila sve

Foto: Tanjug-AP

U Belorusiji se uvode SMS obaveštenja za regrutaciju u oružane snage, a prijava vojnom odseku nakon prijema poruke putem mobilnog telefona biće obavezna na osnovu zakona koji je potpisao beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko, a koji je danas objavljen na nacionalnom portalu za pravne informacije.

Zakonom je definisana i mogućnost uručenja poziva za regrutaciju ne samo u mestu prebivališta, već i u mestu rada ili boravišta vojnih obveznika, prenosi ruska agencija Interfaks.

 

 

Osim toga, izmenjeni zakon obavezuje mobilne operatere da dostave podatke o brojevima pretplatnika u roku od nedelju dana od dana prijema zahteva vojnih odseka.

Belorusija se sprema za rat, ali ne želi da ratuje, izjavio je predsednik Belorusije, Aleksandar Lukašenko, tokom posete gradu Gorno, prenosi agencija BelTA.

"Ne verujte nikome da želimo da ratujemo. Mi se spremamo za rat, kažem vam to otvoreno. Izreku "Ako želite mir, pripremite se za rat!" nisam ja izmislio. To je tačno rečeno", naveo je Lukašenko.

Prema rečima beloruskog predsednika, u zemlji je u toku neophodna priprema jedinica, a vojsci se isporučuju različiti vidovi naoružanja i tehnike.

Dodao je da ako neke neprijateljske zemlje kritikuju Belorusiju to znači da u Belorusiji rade kako treba, a ako počnu da je hvale to znači da sledi neka nesreća.

Lukašenko je podvukao da Belorusija nikome ne preti i da ne želi tuđu zemlju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading