UKRAJINA DOVODI REZERVE ZA KONTRANAPAD: Počinje odlučujuća bitka za Donbas, da li nas očekuje scenario iz Bahmuta?! (VIDEO)

Autor:

Svet

05.04.2024

13:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Oružane snage Ukrajine negiraju da su ruske trupe već ušle u grad.

UKRAJINA DOVODI REZERVE ZA KONTRANAPAD: Počinje odlučujuća bitka za Donbas, da li nas očekuje scenario iz Bahmuta?! (VIDEO)

Foto: X/Military Summary/Printscreen

Jedinice ruske 98. ivanovske vazdušno-desantne divizije probile su prvu liniju ukrajinske odbrane i stigle do prvih kuća na periferiji Časiv Jara.

Ukrajinske snage su u četvrtak tokom snažnog i iznenadnog desanta izbačene iz okolne šumskog područja koje se nalazi na prilazu gradu. Na društvenim mrežama pojavio se i snimak kolone ruskih oklopnih vozila koja uz podršku avijacije nezadrživo napreduje ka Časiv Jaru.

Vojni blogeri navode da Ukrajina dovodi rezerve za kontranapad i da se sprema za aktivnu odbranu koristeći veliki broj dronova. Ukoliko Rusi zadrže svoje trenutne pozicije može se reći da je bitka za Časiv Jar počela.

Ijan Gagin, savetnik šefa DNR, Denisa Pušilina, navodi da od trenutnih ruskih pozicija do grada ima otprilike pola kilometra.

- Neprijatelj je izgradio ozbiljno utvrđenje tako da ruska vojska napreduje oprezno, ofanziva je postepena, a glavni zadatak je zaštita ljudstva. Moramo da shvatimo da se neprijatelj povukao u Časiv Jar nakon našeg zauzimanja Bahmuta. Moramo da shvatimo da su tu i inžinjerska utvrđenja i minska polja - objasnio je Gagin.

Ruski funkcioner je dodao da je ruska vojska blizu preuzimanja vatrene kontrole nad svim putevima snabdevanja grupe Oružanih snaga Ukrajine u Časiv Jaru i remećenju njihove logistike.

Oružane snage Ukrajine negiraju da su ruske trupe već ušle u grad.

- Tamo je situacija veoma teška, borbe se nastavljaju, ali ruske trupe nisu tamo. Ne verujte ruskim izveštajima - rekao je za Rojters portparol grupe Vostok, Andrej Zadubini.

Načelnik gradske vojne uprave, Sergej Čaus, rekao je u četvrtak da je situacija u Časiv Jaru prethodnog dana bila najteža od početka rata.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading