DŽON KIRBI SIGURAN: Izraelski napad na WCK neće uticati na pregovore o prekidu vatre u Gazi

Autor:

Svet

03.04.2024

18:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svetska centralna kuhinja (WCK) saopštila je u utorak da obustavlja rad u Gazi nakon napada u kojem je ubijeno sedam njenih radnika.

DŽON KIRBI SIGURAN: Izraelski napad na WCK neće uticati na pregovore o prekidu vatre u Gazi

Foto: Tanjug/AP

Džon Kirbi

Sjedinjene Američke Države ne očekuju da će izraelski napad u kojem je ubijeno sedam radnika Svetske centralne kuhinje (WCK) u Gazi uticati na pregovore o prekidu vatre između Izraela i Hamasa i oslobađanje talaca i palestinskih zatvorenika, saopštila je danas Bela kuća, prenosi Tanjug.

Portparol Bele kuće za nacionalnu bezbednost Džon Kirbi rekao je na brifingu da su "pregovori o prekidu vatre i taocima u toku", dodajući da ne očekuje "nikakav poseban uticaj" jučerašnjeg izraelskog napada na te pregovore.

 

WCK obustavlja rad u Gazi nakon napada na svoje radnike


Svetska centralna kuhinja (WCK) saopštila je u utorak da obustavlja rad u Gazi nakon napada u kojem je ubijeno sedam njenih radnika. Iz organizacije su naveli da je napadnuto njihovo vozilo u centralnoj Gazi kasno u ponedeljak, nakon što su radnici pomogli u isporuci hrane i drugih zaliha u severnu Gazu koje su stigle nekoliko sati ranije.

Foto: Tanjug/AP

Izraelska vojka


Navedeno je da je ovo bio nesrećan incident koji je rezultirao tragičnim gubitkom ljudskih života i da je organizacija bila primorana da obustavi svoje aktivnosti u Gazi.


Reakcije na napad

Nakon ovog napada, mnogi su osudili nasilje i izrazili saučešće porodicama stradalih radnika. Međunarodne organizacije su pozvale na neophodnost zaštite humanitarnih radnika i osiguravanje njihove sigurnosti dok obavljaju svoj posao u kriznim područjima poput Gaze.

Šef UN-a Antonio Gutereš izjavio je da je "duboko potresen" zbog napada i pozvao na sprovođenje nezavisne istrage kako bi se utvrdile okolnosti ovog događaja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading