"TO SE DEŠAVA U RATU" Netanjahu priznao zločin nad stranim humanitarnim radnicima u Gazi (VIDEO)

Autor:

Svet

02.04.2024

14:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svetska centralna kuhinja saopštila je da obustavlja rad u Gazi nakon napada u kojem je ubijeno sedam njenih radnika.

"TO SE DEŠAVA U RATU" Netanjahu priznao zločin nad stranim humanitarnim radnicima u Gazi (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Izraelski premijer, Benjamin Netanjahu, priznao je da je "nenamerni" izraelski napad ubio "nevine ljude" u Gazi, nakon što je saopšteno da je sedam ljudi koji rade za humanitarni program Svetska centralna kuhinja, stradalo u enklavi.

- Nažalost, u poslednja 24 sata došlo je do tragičnog slučaja da su naše snage nenamerno pogodile nevine ljude u Pojasu Gaze. To se dešava u ratu, proveravamo do kraja, u kontaktu smo sa vladama i učinićemo sve da se ovo ne ponovi - rekao je Netanjahu govoreći na hebrejskom u video poruci.

Svetska centralna kuhinja (WCK) saopštila je ranije da obustavlja rad u Gazi nakon napada u kojem je ubijeno sedam njenih radnika.

- WCK odmah obustavlja svoje operacije u regionu. Uskoro ćemo donositi odluke o našem budućem radu - navela je izvršni direktor WCK, Erin Gor.

Organizacija je u saopštenju navela da je njeno osoblje "putovalo u nekonfliktnu zonu u dva oklopna automobila označena logotipom WCK".

Izvršna direktorka, Erin Gor, izjavila je da "ovo nije samo napad na WCK, već napad na humanitarne organizacije koje se pojavljuju u strašnim situacijama gde se hrana koristi kao oružje".

Prethodno su palestinski zdravstveni zvaničnici u Pojasu Gaze saopštili da su poginuli četiri strana humanitarna radnika i njihov vozač Palestinac, a mediji su preneli da su poginuli humanitarni radnici iz Australije, Velike Britanije, SAD, Kanade i Palestine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading