MISLILA JE DA JE UMORNA, A ZAPRAVO JE UMIRALA! Kako je studentkinja preživela RETKU BOLEST sa samo 20 odsto šanse za OPORAVAK!

Autor:

Svet

02.04.2024

22:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Neobični simptomi izazvali sumnju

MISLILA JE DA JE UMORNA, A ZAPRAVO JE UMIRALA! Kako je studentkinja preživela RETKU BOLEST sa samo 20 odsto šanse za OPORAVAK!

Foto: Printscreen/Twitter


Devojka je primetila da nešto nije u redu kada je počela da studira, te je sve češće ostajala bez daha i snage. Iako je vodila aktivan život, bavila se baletom i odlazila u teretanu, suočavala se sa čudnim simptomima koji su je zabrinuli.

Šarlot Karni je osećala konstantan umor i nedostatak daha, a čak i obavljanje jednostavnih svakodnevnih aktivnosti postalo joj je izazov. Iako je to osećala, nije ni slutila da se iza ovih simptoma krije nešto tako ozbiljno.

TEŠKA DIJAGNOZA I BORBA ZA OPSTANAK

Nakon posete lekaru opšte prakse, Šarlot je bila šokirana kada su joj rekli da su njeni simptomi verovatno posledica stresa. Međutim, istina je bila mnogo strašnija - dijagnostikovana joj je retka bolest restriktivne kardiomiopatije, sa svega 20% šanse za preživljavanje.

Nakon brojnih testova i pregleda, utvrđeno je da se njeno srce ne puni pravilno krvlju, što dovodi do ozbiljnih simptoma srčane insuficijencije. Suočena sa ovom teškom dijagnozom, jedina opcija za Šarlot bila je čekanje na transplantaciju srca.

OPORAVAK I NOVI ŽIVOT

Srećom, transplantacija srca je uspešno obavljena kada je imala 21 godinu. Posle sedam dana u komi, Šarlot se polako oporavljala i počela da oseća promene. Osećaj da joj se "magla podigla sa mozga" bio je nešto što ju je inspirisalo i dalo joj snage da se bori dalje.

Nakon oporavka, Šarlot je uspela da diplomira i započne novu fazu života sa svojim partnerom. Ova hrabra devojka se čvrsto držala i sa osmehom na licu krenula je u nove životne izazove, uključujući i planiranje venčanja zakazanog za leto ove godine.

INSPIRACIJA ZA SVE

Šarlotina priča o hrabrosti, snazi i istrajnosti predstavlja pravu inspiraciju za sve koji se bore sa teškim zdravstvenim izazovima. Njena upornost i pozitivan stav pokazali su da čak i u najtežim trenucima postoji nada i snaga za preokret.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading