HOROR NA ČUVENOM PLANINSKOM VRHU, LAVINA UBILA TROJE SKIJAŠA! Spasioci su uspeli da spasu jednu osobu, a onda su se sledili od prizora

Autor:

Svet

01.04.2024

22:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Spasioci su imali pune ruke posla, a najveće poteškoće predstavljali su im slojevi snega preko kojih su morali da prelaze u potrazi za preživelima

HOROR NA ČUVENOM PLANINSKOM VRHU, LAVINA UBILA TROJE SKIJAŠA! Spasioci su uspeli da spasu jednu osobu, a onda su se sledili od prizora

Foto: youtube.com/earth-ev

Tri osobe poginule su danas na planinskom vrhu Cermat u Švajcarskoj kada se na njih obrušila lavina.

Spasioci koji su se pojavili na licu mesta, nisu mogli isprva da dopru do preživelih, ali i tela poginulih jer je lavina sve zatrpala pred sobom.

Pravo je čudo kako su oni uspeli da u jednom momentu uoče telo preživelog skijaša koji današnji dan komotno može da slavi kao drugi rođendan.

Potraga je zbog mraka morala da bude obustavljena, a u ovom trenutku nije poznat identitet žrtava, prenosi Blick.

Policija i spasilački timovi su uz pomoć helikoptera više od četiri sata pretraživali teren. 

Za sada nije poznato koliko je ljudi bilo u ovom delu kada je došlo do lavine.

Pre nekoliko dana nešto slično se dogodilo u Kaliforniji, srećom bez žrtava.

Dok građani najvećih mesta u Kaliforniji uživaju u večnom proleću i letu i temperaturama preko 20 stepeni, u Sijera Nevadi, najpoznatijim planinama ove američke države prošle nedelje bilo je pravo nevreme.

Snežna mećava praćena lavinama s vrhova planina okovala je kuće u podnožju, dok su naleti vetra jačine od 200 kilometara na sat.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading