POJELA JE ČETIRI ZALOGAJA KOLAČA I SRUŠILA SE: Za sve su krivi ONI, UMRLA u 20-oj godini (FOTO)

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tragična smrt devojke zbog kolača!

POJELA JE ČETIRI ZALOGAJA KOLAČA I SRUŠILA SE: Za sve su krivi ONI, UMRLA u 20-oj godini (FOTO)

Foto: Shutterstock, facebook

Devojka preminula zbog kolača

U Italiji će vlasnici firme GLG SRL, koja je proizvela "veganski" tiramisu, i koji je navodno izazvao smrtonosnu alergijsku reakciju kod 20-godišnje žene, biti suočeni sa sudskim procesom zbog ubistva iz nehata. Ana Belisario je bila alergična na mlečne proizvode i preminula je nakon što je pojela četiri kašike kremastog deserta koji je sadržao tragove mascarpone sira.

Optužba za ubistvo iz nehata

Zamenik tužioca iz Milana Tiziana Siciliano i tužilac Luca Gaglio zahtevali su podizanje optužnice protiv vlasnika firme GLG SRL, porodične firme koja je proizvela desert. Lokalni mediji su izvestili da će Giuseppe Loiero i njegova majka Giovanna Anoia biti na sudu nakon što su tužioci otkrili komunikaciju koja ih tereti. Optuženi su za saučesništvo u ubistvu iz nehata, a istražni sudija je 15. januara izdao zabranu za njihovo poslovanje tokom godinu dana.

Foto: Shutterstock, Facebook

Devojka pojela četiri zalogaja tiramisu kolača i preminula


Tragičan događaj

Ana i njen dečko su večerali u brzoj hrani u Milanu 26. januara prošle godine. Kada je naručila tiramisu, devojka je navodno proverila deklaraciju, ali je takođe tražila dodatne informacije zbog veoma jake alergije. Po dobijanju informacija, počela je da jede, ali je već posle druge kašike počela da se oseća loše i potrčala je do toaleta kako bi pokušala da povrati. Uzela je lekove za astmu i kortizon koje je uvek nosila sa sobom, ali ubrzo nakon toga izgubila je svest i kasnije preminula u bolnici, piše "Dejli mejl".


Reakcija Ministarstva zdravlja i istraga

Nakon što je preminula, italijansko Ministarstvo zdravlja povuklo je nekoliko proizvoda koji su bili reklamirani kao veganski, kao i nekoliko proizvoda za koje se sumnjalo da sadrže alergene koji nisu bili navedeni na deklaraciji. Mnogi od njih navodno su bili proizvedeni od strane kompanije GLG. Takođe, u drugom pakovanju tiramisua iste marke, identifikovani su tragovi mlečnog proteina. Pored toga, u majonezu navodno veganskog sendviča koji je devojka jela kao glavno jelo, pronađeni su tragovi jaja.

Problemi sa bezbednošću hrane i proizvodnjom

Istraga je otkrila "kritične probleme" sa bezbednošću hrane i procedurama proizvodnje, prema lokalnim medijima. Predloženo je da, da su poštovane mere razdvajanja sastojaka i prostora za proizvodnju, i da je osoblje dobilo odgovarajuću obuku - umesto samo četvorosatnog kursa - ne bi došlo do mešanja kazeina sa proizvodima biljnog porekla u laboratoriji za pekarstvo, što je dovelo do fatalnog ishoda za devojku. Tužioci će tvrditi da su veganska i neveganska hrana bili skladišteni i pripremani jedni pored drugih sa visokim rizikom od kontaminacije, i da pojedini zaposleni, prema lokalnim medijima, nisu znali šta znači "vegansko".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading