U TOKU OPERACIJA "ANTIMIGRANT": Ruske vlasti u Sankt Peterburgu masovno proteruju strane državljane iz zemlje?!

Autor:

Svet

29.03.2024

15:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon terorističkog napada 22. marta na "Krokus siti hol", za koji su osumnjičeni građani Tadžikistana, u Moskvi su pojačane provere osoba "orijentalnog izgleda".

U TOKU OPERACIJA "ANTIMIGRANT": Ruske vlasti u Sankt Peterburgu masovno proteruju strane državljane iz zemlje?!

Foto: shutterstock

Organi za sprovođenje zakona u Sankt Peterburgu sprovode veliku operaciju "Antimigrant" za identifikaciju i deportaciju stranih državljana koji nemaju pravo da ostanu u Rusiji, izvestio je projekat za ljudska prava "Prvo odeljenje".

- Ne možete pristupiti privremenim prihvatnim centrima za strane državljane. Postoji mnogo specijalne opreme i autobusa za putovanje do aerodroma. Takođe se vrše racije na spavaonice i stanove. Svi specijalni prihvatni centri su pretrpani - rekao je neimenovani advokat koji zastupa interese nekih stranih državljana.

Prema njegovim rečima, migranti se masovno proteruju iz zemlje avionima sa aerodroma "Pulkovo".

- Juče je samo iz okruga Viborg u Sankt Peterburgu deportovano više od 64 strana državljana. Poletela su dva puna aviona - rekao je izvor "Prvog odeljenja".

U petak popodne je na aerodrom otišlo još nekoliko autobusa sa licima, za koje je doneta odluka o deportaciji.

Nakon terorističkog napada 22. marta na "Krokus siti hol", za koji su osumnjičeni građani Tadžikistana, u Moskvi su pojačane provere osoba "orijentalnog izgleda".

Kako prenosi Ruski servis BBC ove nedelje je u moskovskim sudovima porastao broj predmeta o kršenju pravila ulaska u Rusku Federaciju. Takođe, među građanima su naglo porasla ksenofobična osećanja. Saopšteno je da su u ruskim gradovima ljudi počeli da odbijaju da putuju taksijem sa vozačima iz Tadžikistana, a šefovi tadžikistanske dijaspore počeli su da preporučuju svojim sugrađanima da uveče ne napuštaju svoje domove.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading