VERNICI KRENULI NA USKRŠNJE HODOČAŠĆE, PA SKONČALI U PROVALIJI! Četrdeset petoro putnika TRAGIČNO nastradalo, da se naježiš!

Autor:

Svet

28.03.2024

22:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prema prvim izveštajima, nesreća je nastala u sudaru autobusa.

VERNICI KRENULI NA USKRŠNJE HODOČAŠĆE, PA SKONČALI U PROVALIJI! Četrdeset petoro putnika TRAGIČNO nastradalo, da se naježiš!

Foto: Limpopo Department of Transport and Community Safety

Autobus se survao u provaliju

Južna Afrika je zavijena u crno nakon tragične saobraćajne nesreće koja se dogodila kod Mamatlakale, u provinciji Limpopo.

Nesreća je rezultirala smrću najmanje 45 osoba, dok je jedna osoba teško povređena, prenosi CNN.

Nesreća uzrokovana sudarom autobusa

Prema prvim izveštajima, nesreća je nastala u sudaru autobusa koji je putovao kroz provinciju Limpopo. Detalji o uzrocima sudara nisu još u potpunosti jasni, ali je jasno da je ova nesreća ostavila dubok trag u ovom delu Južne Afrike.

Osamogodišnja devojčica koja je preživela je prebačena helikopterom u bolnicu, javio je javni servis.

Prema SABC-u, putnici su bili hodočasnici koji su putovali iz Gaboronea - glavnog grada susedne zemlje Bocvane - ka crkvi na Uskršnju konferenciju.

Uzrok nesreće se istražuje.

Nesreća se dogodila u planinskom prevoju Mamatlakala između Mokopanea i Markena, gde je autobus zapaljen nakon što je pao, izvestio je javni servis SABC.

Južnoafrička ministarka saobraćaja Sindisiwe Chikunga rekla je da će vlada repatriirati tela u Bocvanu, javio je servis.

- Izražavam svoje iskrene saučešće porodicama pogođenim tragičnom nesrećom autobusa blizu Mamatlakala. Naše misli i molitve su s vama u ovim teškim vremenima. Nastavljamo da pozivamo na odgovorno vožnju u svakom trenutku sa pojačanom budnošću s obzirom na to da je više ljudi na našim putevima ovog Uskršnjeg vikenda - rekla je Chikunga u saopštenju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading