POZNATI LEKAR RAZREŠIO MISTERIJU: Poznato od koje vrste raka boluje Kejt Midlton (VIDEO)

Autor:

Svet

26.03.2024

10:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poslednjih dana, svet je uzdrman novom medijskom burom nakon što je princeza Kejt Midlton objavila da boluje od raka i da se podvrgava preventivnom lečenju.

POZNATI LEKAR RAZREŠIO MISTERIJU: Poznato od koje vrste raka boluje Kejt Midlton (VIDEO)

Foto: www.profimedia.rs

Kejt Midlton je konačno u jednom snimku saopštila da boluje od karcinoma, te zamolila za razumevanje javnosti tokom oporavka.

Ipak, ono što sve zanima jeste i koju vrstu karcinoma ima princeza od Velsa, o čemu niko iz kraljevske porodice ne želi da govori.

Dr Mark Sigel, koji je inače i medicinski saradnik Fox News, istakao je kako je razgovarao sa više lekara o tome od čega tačno boluje Kejt Midlton.

- Prema mišljenju nekoliko vrhunskih onkologa sa kojima sam razgovarao, ona verovatno ima ili rani rak debelog creva koji je uklonjen i hirurški izlečen ili rani rak jajnika, materice ili grlića materice koji je slučajno pronađen - rekao je on.

S obzirom na to da je još ranije prijavljeno kako Kejt ima Kronovu bolest, moguće je da ima karcinom debelog creva, jer Kronova bolest u velikoj meri povećava rizik od dobijanja karcinoma.

- Ja sam, nažalost, dijagnostikovao mnogo karcinoma, ali sve više i više je onih koji se otkriju rano i mogu da se izleče. Koja god da je vrsta raka, izgleda da su ga izvukli - rekao je on.

Podsetimo, poslednjih dana, svet je uzdrman novom medijskom burom nakon što je princeza Kejt Midlton objavila da boluje od raka i da se podvrgava preventivnom lečenju.

Hemioterapija počinje što pre, čim se pacijent oporavi od operativnog zahvata, rekao je srpski onkolog,  dr Vladimir Kovčin.

Kada se povade konci, zaraste rana, laboratorijske analize budu u redu, već posle dve do tri nedelje može da se počne, ali je prihvatljivo nastaviti lečenje posle operacije do osam nedelja. Kod gastrointestinalnog trakta, period terapije je oko šest meseci. To je šest ili osam ciklusa hemioterapije, u zavisnosti od sastava i intervala ciklusa. Ako je terapija na tri nedelje, onda je to osam ciklusa; ako je na mesec dana, onda je to šest ciklusa - kaže doktor.

Dodaje da mnogi onkološki lekovi ne dovode do opadanja kose.

- Mnogi onkološki lekovi ne dovode do opadanja kose, tako da možda neće biti primetnih promena na osobi koja prima hemioterapiju - kazao je i time stavio tačku na spekulacije, da li princeza na snimku u kome saopštava da je obolela od raka, ima svoju kosu ili periku - naglašava doktor.

Ističe i da su tumori kod mlađih osoba često agresivniji.

- Tumori su kod mlađih osoba često agresivniji zbog bržeg metabolizma i ubrzanog deljenja svih organa, što olakšava brže širenje malignih ćelija. Kod starijih osoba, proces može biti sporiji, mada ovo nije univerzalno pravilo jer mnogo toga zavisi od specifične vrste karcinoma - dodaje onkolog.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading