UBICA PRED TERORISTIČKI NAPAD OBJAVLJIVAO SLIKE NA INSTAGRAMU: Osumnjičeni stavio čak osam fotografija u danu, a sve su sa OVE LOKACIJE (FOTO)

Autor:

Svet

25.03.2024

08:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fariduni je rođen 1998. godine u Tadžikistanu i ima osmomesečno dete. Pre hapšenja, radio je u fabrici parketa u Podolsku, a registrovan je u Krasnogorsku.

UBICA PRED TERORISTIČKI NAPAD OBJAVLJIVAO SLIKE NA INSTAGRAMU: Osumnjičeni stavio čak osam fotografija u danu, a sve su sa OVE LOKACIJE (FOTO)

Foto: printscreen

Terorista

Jedan od optuženih za teroristički napad u Krokus siti holu kod Moskve, Šamsidin Fariduni, objavio je u februaru fotografije iz Istanbula na društvenoj mreži Instagram.

Kako saznaju RIA Novosti, Fariduni je objavio osam objava u jednom danu, 23. februara, pri čemu gotovo sve fotografije ukazuju na geolokaciju „Aksaraj, Istanbul“.

Među objavljenim fotografijama nalazi se i njegova lična fotografija, kao i one za koje se pretpostavlja da su snimljene u Fatih džamiji.

 

 

Detalji o optuženom

Fariduni je rođen 1998. godine u Tadžikistanu i ima osmomesečno dete. Pre hapšenja, radio je u fabrici parketa u Podolsku, a registrovan je u Krasnogorsku.

Podsetnik na teroristički napad

Podsetimo se, pucnjava i požar dogodili su se 22. marta uveče pre koncerta u Krokus siti holu u Krasnogorsku kod Moskve. Grupa maskiranih muškaraca upala je u salu, pucala na ljude iz neposredne blizine i bacala zapaljive bombe.

Uprkos teškim optužbama i činjenicama koje se otkrivaju, istražitelji i javnost i dalje pokušavaju da razumeju motive i pozadinu ovog zastrašujućeg događaja. Nastavlja se istraga kako bi se razjasnile sve okolnosti vezane za teroristički napad u Krokus siti holu.

Ova mučiteljska tehnika elektrošoka je poznata u Rusiji i koristi se kao metoda ispitivanja osumnjičenih.

Republika

Foto: Tanjug/AP, Telegram/Intel Slava Z

 

 

Osumnjičeni Tadžikistanac, Shamsuddin Fariddun je prikazan na podu teretane sa spuštenim pantalonama i žicama očigledno priključenim na njegovu preponsku regiju. Fotografija je objavljena na Telegram kanalima koji su naklonjeni sigurnosnim službama.

Elektrošok kao poznata mučiteljska tehnika u Rusiji

Ova mučiteljska tehnika elektrošoka je poznata u Rusiji i koristi se kao metoda ispitivanja osumnjičenih. Kanal povezan sa Vagnerovim paravojnim snagama je objasnio da se za "obično ispitivanje" koristi vojni terenski telefon TA-57, poznat kao "Tapik", sa naponom od do 80 volti, koji se povezuje sa pritvorenika preko prstiju, ušiju ili polnog organa, prenosi mirror.co.uk.

Varvarsko postupanje prema osumnjičenima za zločine

Očigledno je da se varvarsko postupanje prema osumnjičenima za teške zločine namerno pušta u javnost. Omiljena metoda "izdajnika" od strane Vagnera - čiji je vođa bivši Putinov prijatelj Jevgenij Prigožin - jeste kladivo po glavi, čiji su snimci takođe objavljeni.

Mučenje kao sistematska praksa u Putinovim zatvorima

Grupa za ljudska prava gulagu.net, koja ističe široko rasprostranjeno mučenje u Putinovim zatvorima, izjavila je: "Više od 10 godina dosledno iznosimo činjenice o mučenju i njegovoj sistematičnoj prirodi u Rusiji. Očigledno je da se sankcije za ovo mučenje, kao i za mučenje ukrajinskih zatvorenika, daju iz samog vrha."

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading