PUTINE, UPOZOREN SI! Predsednik Rusije "pod lupom", ako uradi OVO - sve može da ode DOĐAVOLA

Autor:

Svet

24.03.2024

11:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Rusije besan je kao i svi Rusi zbog terorističkog napada koji se dogodio u Moskvi, ali u isto vreme nastavio je sa specijalnom vojnom operacijom u Ukrajini

PUTINE, UPOZOREN SI! Predsednik Rusije "pod lupom", ako uradi OVO - sve može da ode DOĐAVOLA

Foto: Tanjug/AP Photo/Alexander Zemlianichenko

Velika Britanija upozorila je ruskog predsednika Vladimira Putina da ne koristi smrtonosni teroristički napad u Moskvi kao "izgovor" za intenziviranje rata u Ukrajini.

Rusija je pokrenula talas vazdušnih udara na Ukrajinu, dva dana nakon smrtonosnog terorističkog napada u Moskvi.

Odgovornost za napad je preuzela Islamska država, dok je Ukrajina negirala umešanost. Tu procenu su podržale Sjedinjene Američke Države, koje su pre nekoliko nedelja upozorile na neposredni teroristički napad u Moskvi. Islamska država je objavila slike muškaraca za koje se navodi da su umešani u napad, zajedno sa detaljima o tome kako su planirali i izveli zasedu u "Krokusu".

Ipak, Putin je u petominutnom videu, u kojem je objavljeno hapšenje počinilaca, rekao da su napadači pokušali da pobegnu ka Ukrajini.

Bezbednosni izvor britanskog Telegrafa iz Vajthola rekao je da "Putinov očaj da sve to prikači Ukrajini nije iznenađujuć dok pokušava da dodatno obmane ruski narod pretvarajući se da u Rusiji nema neslaganja".

"On ne sme da koristi ovako sastavljenu vezu kao bilo kakav izgovor za intenziviranje svog ilegalnog rata u Ukrajini", rekao je taj izvor.

Ališa Kerns, predsednica Komiteta za spoljne poslove donjeg doma britanskog parlamenta, rekla je da “ruskim medijskim kanalima već cirkulišu lažni video snimci ukrajinskih zvaničnika u pokušaju da okrive Ukrajinu i obezbede Putinu neku odbranu za ratne zločine koje čini u Ukrajini ili, još gore, kao izgovor za dalje zločine", prenosi Blic.

"Nema naznaka bilo kakvih veza sa Ukrajinom niti bilo kakvog kredibilnog razloga da se sugeriše na njihovu umešanost", rekla je ona.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
DJOKA

24.03.2024 19:20

E baš ga boli stojko šta nacisti misle videće vrlo brzo