PUTIN SE OBRATIO NACIJI: "Dogodio se varvarski, teroristički akt"! Predsednik Rusije otkrio ŠTA ĆE BITI SA NAPADAČIMA iz Moskve

Autor:

Svet

23.03.2024

13:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Rusije obratio se naciji povodom masakra u Moskvi

PUTIN SE OBRATIO NACIJI: "Dogodio se varvarski, teroristički akt"! Predsednik Rusije otkrio ŠTA ĆE BITI SA NAPADAČIMA iz Moskve

Foto: Tanjug/AP Photo/Alexander Zemlianichenko

Predsednik Rusije Vladimir Putin obratio se danas naciji posle nezapamćenog masakra u Moskvi u kojem su posle napada terorista život izgubile 143 osobe.

"Reč je o varvarskom, terorističkom aktu u 'Krokusu'. Hvala lekarima, vatrogascima i spasiocima koji su brzom reakcijom učinili sve da se spase što više života", rekao je Putin.

Putin je izrazio saučešće svima koji su izgubili porodicu i prijatelje i 24. mart proglasio danom nacionalne žalosti.

"Pružićemo neophodnu pomoć svima Privedena su sva četiri direktna izvršioca terorističkog napada u Krokusu, pokušali su da pobegnu ka Ukrajini. Desetine mirnih, nevinih ljudi postale su žrtve terorističkog napada u Krokusu. Pružićemo neophodnu pomoć svima. Strelci su krenuli ka Ukrajini, gde im je bio pripremljen prolaz", rekao je Putin.

"U Moskvi i drugim regionima uvedene su dodatne antiterorističke mere. Identifikovaćemo i kazniti sve koji su stajali iza ovog zločina. Teroristi se suočavaju sa odmazdom i zaboravom, nemaju budućnost", dodao je Putin.

"Ruske obaveštajne službe rade na identifikaciji saučesnika terorista. Istraga će učiniti sve da utvrdi sve detalje terorističkog napada", rekao je predsednik.

"Rusija je više puta prolazila kroz najteža iskušenja", a tako će biti i sada, rekao je Putin.

"Kazna će stići sve. To je napad na Rusiju, na naš narod!“, istakao je Putin i dodao da se Moskva sprema za saradnju sa svim zemljama koje su spremna da sa njom zajedno rade na borbi protiv međunarodnog terorizma.

Grupa terorista, podsetimo, otvorila je u petak oko 20 sati vatru u holu i koncertnoj sali Krokus na severozapadu Moskve nakon čega je podmetnula požar i pobegla.

Najmanje 143 osobe su ubijene, međutim, ruski istražni komitet očekuje da će biti mnogo više žrtava s obzirom na veliki broj teško povređenih. Hospitalizovano je više od 100 osoba od kojih se polovina nalazi u teškom stanju.

Teroristi su uhapšeni oko 3 sata ujutru u Brjanskoj oblasti dok su pokušavali da stignu do Ukrajine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading