OGLASIO SE KIM DŽONG UN: Zanemeo pred terorističkim napadom u Moskvi, pa je poslao Putinu prejaku poruku

Autor:

Svet

24.03.2024

08:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lider Severne Koreje stavio je do znanja Rusima da je ova zemlja uz njih

OGLASIO SE KIM DŽONG UN: Zanemeo pred terorističkim napadom u Moskvi, pa je poslao Putinu prejaku poruku

Foto: Tanjug-AP

Lider Severne Koreje Kim Džong Un izrazio je danas saučešće ruskom predsedniku Vladimiru Putinu zbog terorističkog napada u Moskvi.

"Ništa ne može opravdati gnusni terorizam", naveo je Kim, javlja severnokorejska agencija KCNA, prenosi Rojters.

On je izrazio "duboko saučešće" Putinu, ruskom narodu, žrtvama i njihovim porodicama povodom vesti o terorističkom napadu.

"Vlada Severne Koreje ima dosledan stav i protivi se svim vrstama terorizma", poručio je severnokorejski lider.

Prema nezvaničnim informacijama iz Kremlja, predstavnici Severne Koreje preneli su kolegama iz Rusije utisak da je Kim Džong Una jako pogodio napad u Moskvi te da u prvi mah nije imao nikakav komentar.

Ruska Kompanija Krokus internešenel koja je vlasnik kompleksa Krokus u Moskvi u kojem se u petak dogodio teroristički napad, izrazila je duboko žaljenje zbog te tragedije i najavila rekonstrukciju koncertne sale.

"Nikada nećemo zaboraviti žrtve terorista. Ono što je uništeno njihovim prljavim rukama biće obnovljeno", saopštila je kompanija na svom sajtu, prenosi TASS.

Iz kompanije su uputili izraze dubokog saučešća porodicama nastradalih u napadu u kojem su poginule 133 osobe.

"Naša kompanija posluje više od 30 godina a u koncertnoj dvorani za 15 godine održano je hiljade događaja na najvišem nivou", navodi se iz kompanije.

Dodaje se da će kompanija nastojati da učini sve što može da pomogne vlastima i specijalnim službama u njihovom teškom poslu i da zajedno sa celom zemljom pomogne povređenima i porodicama žrtava terorističkog napada.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading