"U RUSIJU ĆU UĆI ZA ČETIRI ILI PET DANA" Svedočenje vozača iz Srbije, kolona na granici sa Rusijom duga 11 kilometara!

Autor:

Svet

23.03.2024

14:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tomić je izjavio da ruske vlasti trenutno ne dozvoljavaju ulazak u zemlju zbog jučerašnjeg terorističkog napada u koncertnoj dvorani "Krokus siti hol" u Moskvi.

"U RUSIJU ĆU UĆI ZA ČETIRI ILI PET DANA" Svedočenje vozača iz Srbije, kolona na granici sa Rusijom duga 11 kilometara!

Foto: Tanjug/AP

Vozač iz Vrbasa, Milovan Tomić, trenutno se nalazi na granici između Letonije i Rusije, gde čeka sa još nekoliko Srba u koloni kamiona koja se proteže dužine od oko 11 kilometara, prenosi portal 24sedam.

Tomić je izjavio da ruske vlasti trenutno ne dozvoljavaju ulazak u zemlju zbog jučerašnjeg terorističkog napada u koncertnoj dvorani "Krokus siti hol" u Moskvi u kojem je poginulo 143 ljudi, dok je 121 osoba hospitalizovana. Situacija na granici je takva da vozači nemaju informaciju kada će im biti dozvoljen ulazak u Rusiju, a prema Tomićevim rečima, veruje se da će to biti moguće tek za četiri ili pet dana.

- Na granici sam između Letonije i Rusije. U koloni sam dugoj 11 kilometara i verujem da ću ući u Rusiju tek za četiri ili pet dana. Zabranjen je izlazak iz zemlje. Sve vreme sam na vezi sa kolegom iz firme koji se u trenutku napada našao u Moskvi. Policija je na ulici, proveravaju svakog i sve je zatvoreno. Iako smo prvobitno čuli da su uhapšene dve osobe, u stvari je već 11 lišeno slobode - kaže vozač Milovan Tomić.

Ruski mediji navode da je napad u koncertnoj dvorani "Krokus siti hol" bio dobro pripremljen i osmišljen kako bi broj žrtava bio što veći. Dvorana koja prima do 7.500 ljudi bila je skoro puna kada su teroristi krenuli u napad pred nastup popularnog rok benda "Piknik". Napadači su prvobitno pobegli sa lica mesta, ali su kasnije uhvaćeni. Istražitelji, kriminolozi i stručnjaci zajedno sa operativnim jedinicama Ministarstva unutrašnjih poslova i Federalne službe bezbednosti obavljaju uviđaj na licu mesta, prikupljajući materijalne dokaze, uključujući oružje i municiju, kao i pregledajući snimke sigurnosnih kamera.

U vezi sa napadom, dosad je uhapšeno ukupno 11 osoba, uključujući četvoricu koji su navodno direktno učestvovali u terorističkom činu. Četvorica osumnjičenih su pripadnici ruskih obaveštajnih agencija, koji su uhapšeni u Brjanskoj oblasti i prebačeni u Moskvu. Istražni komitet je pokrenuo krivični postupak povodom terorističkog napada, a istraga je i dalje u toku.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading