"KAKAV CINIČNI LAŽLJIVI OLOŠ" Saradnici Navaljnog ogorčeni izjavom Putina o preminulom opozicionaru, evo šta su sve poručili (VIDEO)

Autor:

Svet

18.03.2024

11:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ivan Ždanov, direktor Fonda za borbu protiv korupcije, kazao je da je Putin potvrdio razmenu i odmah naredio da se Navaljni ubije.

"KAKAV CINIČNI LAŽLJIVI OLOŠ" Saradnici Navaljnog ogorčeni izjavom Putina o preminulom opozicionaru, evo šta su sve poručili (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Ruski predsednik, Vladimir Putin, je na konferenciji za novinare posle izbora, odgovarajući na pitanje novinara NBC, prvi put prokomentarisao smrt Alekseja Navaljnog. Putin je ovo nazvao "tužnim događajem", napomenuo je da i u Sjedinjenim Državama ljudi umiru u zatvorima, a takođe je potvrdio informacije o pripremi razmene glavnog ruskog opozicionog političara.

Ovako su na ovo reagovali saradnici Alekseja Navaljnog.

Maria Pevčik, šef Međunarodne fondacije za borbu protiv korupcije, kazala je da joše nema reči.

- Kakav cinični, lažljivi ološ. Nezamislivo - izjavila je Pevčik.

Georgij Alburov, iz Istražnog odeljenje Fonda za borbu protiv korupcije, izjavio je da kada bi svakom serijskom ubici umesto suđenja dali da održi konferenciju za štampu, izgledala bi baš kao Putinova.

- Mrzim to - dodao je Alburov.

Leonid Volkov, saveznik Navaljnog, konstatovao je da je Putin prvi put nazvao Navaljnog po imenu, mesec dana nakon što ga je cinično ubio.

- I sam je to potvrdio, ubio je da ga ne razmeni. Krvožedna buba uživa u nekažnjivosti. Uskoro će puknuti, biće i prskanja. Putin je ubio Alekseja Navaljnog. A sada je odlučio da više nema potrebe da se pretvara. To je i sam potvrdio. I obećao je da će ubijati iznova i iznova - rekao je Volkov.

Ivan Ždanov, direktor Fonda za borbu protiv korupcije, kazao je da je Putin potvrdio razmenu i odmah naredio da se Navaljni ubije.

Ruslan Šavedinov, saradnik Navaljnog, rekao je da je jasno da su adresanti Putinovog obraćanja svi koji su bili uključeni u razmenu i spasavanje Alekseja.

- I Putin ga je u tom trenutku ubio. I bar će se neko izviniti, ko je sumnjao u razmenu? Hoće li se bar jedno stvorenje izviniti? Putin je jasno potvrdio ubistvo Alekseja. Kučka, uživa u nekažnjivosti. Mislim da neće biti poštenog suđenja, mislim da će se za njega sve završiti drugačije - konstatovao je .

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading